Reklama

Reklama

L'Inconnue de Hong Kong

všechny plakáty

Obsahy(1)

Přítelkyně Mitzi a Georgia získají tříměsíční hudební angažmá v Hong Kongu. Hned po příletu náhodou Mitzi překazí plán na vyvezení drahokamu, který je v Hong Kongu neprodejný. Přestože se vystoupení pomalu rozbíhají, chce se Mitzi vrátit zpět do Paříže, jenže nemá dost peněz na letenku. Jednou večer jsou obě přítelkyně svědkyněmi hádky muže a ženy, která je druhý den nalezena mrtvá. V Mitzi uzraje plán, jak získat peníze... (borsalino)

(více)

Recenze (2)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Milá, typicky francouzsky zamotaná krimikomedie z Hong Kongu, kde v hlavních rolích učinkují přítelkyně Mitzi a Georgia, věčně namazaný Gainsbourg, sympatický policajt a a jeden diamant, který je potřeba vyvézt ze země. Když se vše dobře promíchalo, nebylo o zajímavé situace nouze. Příjemné dílko. ()

Myshkin 

všechny recenze uživatele

Zločin, kabaret, exotika. Když se člověk smíří s dobovými a žánrovými konvencemi, může si film docela užít, pokud samozřejmě nečeká víc než mu "muzikálová detektivka" z počátku šedesátých let může nabídnout. Stereotypnímu vidění Číňanů už se dneska můžeme jen usmívat, stejně jako naivitě hrdinů.a vlastně i celé zápletky. Přiznávám, že kdyby ve filmu nehrál Serge Gainsbourg (pianista Jean) a šarmantní Dalida (jako sicilská kabaretní umělkyně Giorgia), moje hodnocení by bylo rozhodně o hvězdičku nižší a asi bych po něm nebyl ani sáhl. Nedivím se, že se později k těmto rolím Gainsbourg a Dalida moc nehlásili. Vše je ve filmu klišé (i na svoji dobu trochu moc) - exotičtí, úslužní a culící se Číňané, prostinké umělkyně potřebující ochranu od odvážných evropských elegánů, zlouni pašeráci... Ale budiž, pro rozptýlení OK. ()

Reklama

Reklama