Reklama

Reklama

Peklo

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na Zemi se zničehonic začnou zjevovat bytosti z jiného světa, které posílají lidi do pekla, a jedna náboženská skupina hlásá, že jde o boží spravedlnost. (Netflix)

Recenze uživatele Najt k tomuto seriálu (7)

Peklo (2021) 

Celkem zajímavý počin. Z ničeho nic se ozve rána a po chvíli se objeví prvotřídní monstra, která roztrhají a sežehnou člověka, ze kterého zůstane jen mastný flek a hromádka popela, předtím ale dostanou oznámení, že zemřou a ocitnou se v pekle a přesný datum a čas události. Případem se začne zaobírat policie a časem se zjistí, že jde o posly boží, jejich trest za hříchy je právě výše zmíněný incident zohavení. Postupem času se rodí organizace, která z toho udělá boží hněv a seriál se přepne do trochu náboženskofanatické rovniny. V půlce taky nastane zlom, kdy se příběhově posuneme o několik let v čase. Tohle dílo by se dalo nazvat multižánrem, jelikož první díl se tváří trochu apokalyptický, druhý zase jako krimi. Pak se zase vymývají mozky a začne náboženský fanatismus, ale ten přinese víceméně takovou válku mezi dvěma frakcemi. V tu chvíli se dozvíme pravdu o božím poslání a ke konci se dostaví i akce, drama a solidní napětí. V podstatě je každý díl žánrově jiný a i když je příběh dost zvláštní, o nadpřirozenem jevu se nic moc nedozvíme, některé postavy úplně zmizí a skončí to tak trochu zvláštně, pořád se jedná o solidní dílo a pokud máte rádi jihokorejskou produkci, tak tomu dejte šanci. Natočené to je skvělé a efekty i ty bytosti, to je radost pohledět. Navíc, posledních 30 vteřin je naprostý top. //Výsledné hodnocení dle epizod vychází na 3,5* přesně, takže dnes to bude za tři. ()

Epizoda 1 (2021) (E01) 

Není to vůbec špatné. Sice tématika boha a jeho pekelných sluhů mi není úplně sympatická, ale trestání zločinců, vyšetřování a zásah vyšší moci zase nezní úplně marně. ()

Epizoda 2 (2021) (E02) 

Celý díl se točí o zmiňované, která bude další. Policie se připravuje na zásah a všichni čekají v očekávání co se stane. Detektivova dcera se pomstí a situace zabírá na obrátkách. I když jsme neviděli boží likvidátory, tak napětí tu nechybí. ()

Epizoda 3 (2021) (E03) 

Tahle epizoda, i když byla dobře natočená, mě zklamala. Dění, které vyeskakovalo do bodu, kterému nerozumím a přijde mi nesmyslný. Polovina postav umře proč? .. no asi, že se neuklonili a fakt, že do pekla tedy může jít kdokoliv, mě taky nijak nepřesvědčuje. ()

Epizoda 4 (2021) (E04) 

První půlka teda, to byla holomajzna. Posun 4 roky v před, nový postavy, náboženský kecy. Ale naštěstí druhá půlka to vyrovnala. Byla napínavá, záhadná a to, že rozsudek dostane novorozeně, tak to je řádný úlet. ()

Epizoda 5 (2021) (E05) 

Děj se posunul. Dozvíme se pravdu, jak to je s božím poselstvím a zjistíme, že Sodo jsou hodní. Nová pravda mě leze na nervy čím dál tím víc. Konec epizody je fantastický a právnička se nezdá. 4* ale přidávám jen za napínavost a nějakou tu akci. ()

Epizoda 6 (2021) (E06) 

Konec byl nejlepším dílem seriálu a poslední scéna byla top. Finále s dítětem a napětím, které by se dalo krájet, bylo slušné, až na ten strohý příběh. Ale ten červenovlasej dejdar, tak to byl totální pičus. ()

Reklama

Reklama