foto

Sang-ho Yeon

  • nar. 1978
    Jižní Korea

Biografie

Sang-ho Yeun (1978, Soul) debutoval krátkým filmem D-Day (2000). Jeho druhý krátký snímek The Hell: Two Kinds of Life (2006) získal režisérovi první ocenění, zatímco film Love Is Protein (2008) mu otevřel cestu na zahraniční festivaly; soutěžil například v Santiagu de Compostela. Král čuňat je jeho celovečerní debut. Po premiéře na nejvýznamnější asijské přehlídce v korejském Pusanu, pro niž v roce 2010 natočil oficiální znělku, byl snímek letos uveden v sekci canneského festivalu Quinzaine des réalisateurs.

47. MFF Karlovy Vary

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Yeomlyeok
2016 Joleobban
Stanice Soul
Vlak do Pusanu
2013 Saibi
2012 Chang
2011 Král čuňat

TV seriály

2020 Bangbeob (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2020 Bando
2018 Yeomlyeok
2016 Stanice Soul
Vlak do Pusanu
2013 Saibi
2012 Chang
2011 Král čuňat

Herecká filmografie

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace