Reklama

Reklama

Den vítězství minutu po minutě

(TV film)
  • Velká Británie Tony Robinson's VE Day: Minute by Minute
Velká Británie, 2020, 45 min

Střih:

Matt Blyth

Obsahy(1)

8. května 1945. Svět oslavuje vítězství v Evropě. Po šesti letech bojů válka na Západě konečně skončila. Byla to největší oslava, jakou Evropa zažila... Miliony lidí po celém světě oslavují konec války v Evropě. Nad světem 6 let visela válečná mračna. Bylo ztraceno 70 milionů životů. O normální existenci mohli všichni jen snít. Ten den při velkolepých oslavách znovu zaplavily ulice davy lidí. Křehký mír byl dojednaný teprve před čtyřiadvaceti hodinami. Na letišti Champagne ve Francii přistál dopravní letoun Dakota. Na jeho palubě spojenci přivezli náčelníka německého generálního štábu, Alfreda Jodla, aby podepsal bezpodmínečnou kapitulaci německých ozbrojených sil. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument jsem shlédl na televizi Prima Zoom. Jak říkal na přednášce Vladimír Komárek, jednou budou mezi auschwitzem a inkvizicj jmenovaný velkochovy zvířat. Václav Cílek říká, že dnes místo aby se udělal pogrom, tak si pustíte video s pogromem. Občas se ale zachce užít si těch radosti naprimo naživo a tam pálit, rabovat a znasilnovat jak před pár lety v ulicích Londýna. Nyní v té nenásilné spolecnosti vystupuje šikana jako takový skalisko. Ono se to dřív ztratilo v těch ostatních fenomenech. Budí to dojem, že se jedná o něco patologických. Ono je to něco přirozeného. Obětavá mateřská láska je vrozená vlastnost jako mučit chycene nepřátele. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Nejdřív hrstka psychopatů zažehne válku a pak dají lidem poctít radost z konce jejího běsnění...aby po čase přišli z další válkou... ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje nadšení davů hlavně ve Velké Británii, trochu ve Francii a několika dalších zemích. Střední a východní Evropa zcela chybí. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama