Reklama

Reklama

The Projected Man

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Úspěch ve výzkumu profesora Paula Steinera a jeho asistenta Chrise Mitchela je již jen otázkou času. Projekt přeměny fyzických předmětů či živých tvorů na energii a jejich následné remodelace pomocí paprsků laseru je téměř u konce, když s drobnou korekcí v nastavení přístrojů pomůže přizvaná patoložka. Přesto Dr. Blanchard, šéf vědecké nadace finančně zaštiťující celý výzkum, další pokusy zakáže. Steiner neví, že Blanchard je kýmsi vydírán, aby jeho projekt sabotoval, a ve snaze co nejrychleji předložit finální důkazy přikročí bez přítomnosti Mitchela jen za asistence své sekretářky k experimentálnímu přenosu vlastního těla. Při pokusu však dojde ke zkratu… (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Neškodná scifárna s prvky hororu, kterých bylo natočeno stovky. Potěší místy solidní atmosféra, naopak zamrzí chvilkové díry ve scénáři (sekretářka misto hašení požáru skáče z okna atd). Jeden z posledních britských scifi 60´s, které ještě musím vidět. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský vědecko-fantastický horor „The Projected Man“ není vyloženě překvapivým filmem, drží se celkem jasné šablony vědce, který se mstí za to, že nemohl dosáhnout toho, čeho chtěl, a sám se vlastním experimentem zničil, ale tvůrcům se docela dobře podařilo spojit vědeckou fikci s hororem, a to i hororem celkem vizuálním. Když se Steiner představí ve své nové podobě, i dnes to má docela efekt. ()

Reklama

Reklama