Reklama

Reklama

Kdo přežije - Panama

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2006

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Danielle DiLorenzo, Shane Powers

Tvrdá soutěž na exotickém ostrově, ve které trosečníci doslova bojují o přežití, vodu, jídlo a náčiní, které jim usnadní život. A v neposlední řadě o výhru v podobě milionu dolarů! (oficiální text distributora)

Recenze (85)

Moly 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu komplikovaná série. Tvůrci se snažili oživit novými prvky a zvraty, co se dalo. Nicméně nepříliš sympatický casting (respektive vývoj soutěže) prostě nejde ignorovat. Vzhledem k tomu, že jsem se k Panamě vrátila zpětně po shlédnutí sérií 13-16, je můj vztah k asi jedné z nejdiskutovanějších postav sérii Cirii poněkud odlišný, než kdybych prvně viděla tuhle a až poté Mikronésii. Tak či tak, Cirie byla jedním z mála opravdových osvěžení a oživení série. Dále musím vyzdvihnout kmen La Mina, co do složení. Zvláště mužské osazenstvo tvořili čestní, pracovití sympaťáci. Na druhé straně, v kmeni Casaya se sešli snad samí šílenci (vyjma zmíněné Cirie), mezi kterými se snad každý cítil být králem. Shane jediný si však své bláznovství (okořeněné prudkým temperamentem a náročnou odvykačkou, ze kterou před ním pomyslně smekám a zároveň si klepu na čelo) veřejně přiznal. K patrně nejlepším prožitkům ze série patří právě promluva Shanea o Cirii. Pakliže jste o něm dosud pochybovali, teď víte jistě, že je to jeden z nejlepších lidí, kteří se tam ocitli. Oblíbení hráči: Terry, Cirie, Austin, Dan, Shane (ne nutně v tomto pořadí). Prudiči: Aras, Danielle, Bobby, Courtney. Ráda bych blíže poznala: Austina, Tinu, Dana. ()

Rawar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER: Skvělá epizoda a zajímavý koncept rozdělení na mladší/starší muže a ženy, charaktery tady měli hodě různorodé parametry a v momentě kdy došlo ke sloučení se začali dít slušné věci. Přisprostlý Šejn s nonstop vyvalenou cíchou byl v pravdě příšerným vágusákem ale byla legrace pozorovat jeho ksychty, které házel téměř při každé příležitosti. Mrzí mě že nezničitelný Terry vypadl právě vinou mojí oblíbené Danielle, protože si myslím že s ním by finále vyhrála. Muselo na něj být namíchnuto spoustu lidí, už jen proto že vyžral všechny odměny a Imunity + parádní GMCčko v plné palbě. Závěrečná volba Arase do finálové dvojky se Danielle moc nepovedla a je to škoda, protože jsem jí to přál. Nejen protože byla elegantní, pěkná a odměřená, ale hlavně hrála takovou tichou vodu až do konce a kdyby dodržela slovo a vzala si Terryho sebou, určitě by měla mega v kapse. Pevně doufám že jí ještě uvidím v nových sezonách. Danielle je totiž na prvním místě v mé TOP5 survivors ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak mně osobně se tato série líbila mnohem více než Guatemala. Od naprostého začátku jsem držel palce Terrymu, který doplatil jednak na slabost svého původního kmene a druhak na finálové rozhodnutí, protože respekt ostatních zcela jistě měl. Strašně mi zde vadila ta černá vypočítavá bestie, která měla odejít někdy z kraje, protože mít v kmenu takové lidi je holé neštěstí. Velmi mě bavil Shane, který si přijel na ostrov na odvykací kúru z kouření a jeho stavy, které předpokládám, že byly uměle vytvořené mě několikrát rozesmály. Hlavně proto, že ostatní neměli pochopení a brali to zcela vážně. Takže mi nic zásadního nebrání udělit * * * *. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejzábavnějších řad hlavně pro ty individuality. Terry je frajer a měl to vyhrát, Ciri jsem nesnášel od první minuty, ale nakonec se ukázala jako geniální manipulátorka. Takže skvěle bavila, ale i tak jsem ji neměl rád. Aféra s listem mluví za vše. No, Danielle byla dokonale vymazaná, někdo tak dutej a nestálej se jen tak nevidí, ale na druhou stranu byla fakt pěkná. Shane dokonalej, prostě nemám slov. V málokom se skloubí inteligence, naivita a nezřízený šílenství tak jako v něm. Courtney, Dan, ... V podstatě si asi zapamatuju všechny. A to se nestává u každý řady. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery Už hezkou řádku sezón se Survivor snaží zaujmout diváka nějakým trikem, tajnou imunitou, rozdělením kmenů, a podobně. Panama spojuje všechno, má exilový ostrov, tajnou imunitu a rozdělení kmenů podle pohlaví a věku hned na čtyři, vůbec poprvé v historii soutěže. Cast je rozmanitý a zajímavý, výstřední a sympatický, takový, že si snad každý může najít nějakého oblíbence. To je určitě velké plus. Kromě toho se však poprvé objevuje jeden z největších stratégů Survivora, kterého se dočkáme ještě několikrát. Vítěz: 1* - řadu bohužel przní vítěz, který je naprosto nahodilý, většinu času bez jakékoli strategie, a navíc s otravnou osobností. Je jediným důvodem, proč má tak skvělá řada ode mě jenom 4 a ne 5*. Top 20: Cirie Fields. Oblíbenci: Courtney Marit, Shane Powers ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Soutěžící Shane Powers kouřil před nástupem do soutěže po dobu 20 let 3 krabičky cigaret denně. (Mičl)
  • V této sérii byli poprvé soutěžící rozděleni podle věku. (AlohaAnty)

Reklama

Reklama