Reklama

Reklama

Kdo přežije - Fidži

(série)
  • USA Fiji
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2007

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Edgardo Rivera

Schyluje se k něčemu strašlivému. Tvrdá soutěž na exotickém ostrově, ve které trosečníci doslova bojují o přežití, vodu, jídlo a náčiní, které jim usnadní život. A v neposlední řadě i o výhru v podobě milionu dolarů! (dan.pacino)

Recenze (113)

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud jste neviděli Fidži, tak byste měli rychle začít hledat epizody z téhle série, protože Fidži u mě protentokrát vede.Pro mě asi také to nejzajímavější série ze všech co jsem viděl a především díky soutěžícím, protože ti se mi teď fakt líbili.Můj oblíbený kmen: Moto, Mí největší oblíbenci: Dreamz(Moto), Mookie(Ravu).///Hodnocení:100%/// ()

blazma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi se mi to nelíbilo, kvůli toho prostředí a atmosféry. Cast byl půl na půl a taky nedělal tak dobrý dojem. Zkrátka když mě jedna epizoda nadchnula, ta další mě zase zklamala a bylo to celou dobu na houpačce. Z hráčů topovka Rocky, Michelle, Boo, Earl a Yau-man. Ti co mi lezli na nervy Dreamz, Anthony. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

14. série nabízí další zajímavý sociální experiment: vezměte dvě skupiny různorodých menšin a dejte je na pustý ostrov - ale oproti ostatním sériím je zde menší háček - zatímco jedna skupina bude hned od začátku žít v neuvěřitelném luxusu a blahobytu, ta druhá bude bojovat s naprostou dehydratací, hladověním až s úplným vyčerpáním. A to je hlavní kámen úrazu téhle řady, jelikož se dá jen ztěžka fandit bandě lidí, kteří si na Fidži užívají placené prázdniny a na druhé straně je divák nucen sledovat útrpné živoření těch druhých, kterým pomalu nezbývá energie ani na to, aby chodili... Ale přesto mě tahle série bavila, především díky třem postavám, které se mi vryly do paměti: horkokrevný Rocky, jehož výbušná povaha zajišťovala dobré momenty; bezpáteřní zmetek Dreamz, který je pro mě do dnešního dne na prvních příčkách nejneoblíbenějšího hráče Survivora; ale především tahle řada stojí za skouknutí kvůli úžasnému Yau-Manovi, který je malý-velký muž. ()

Moly 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR, OBSAHUJE SPOILERY! Fidži je výjimečná řada, plná kontroverzí a zvratů, které vezmou dech. Je to ale také řada z počátku až příliš ovlivněná scénářem a hlavní zápletkou - luxusní tábor vs. beznaděj a opravdové přežití. O to větší poklonu je třeba složit těm, kteří se z původního Ravu prosekali do finálových dílů. Nesmírně povedený, ale opět nevyrovnaný, je casting - na jedné straně můžeme porovnat ultrapopulárního Yau Mana, zjev všech zjevů, který se může rovnat Ozzymu i Yulovi z předchozí série, opravdového "Show Mana", spolu se sympaťákem Earlem, který k úspěchům v soutěži nepotřeboval imunitu, ale chladné uvažování. Jednoznačně jde o nejsympatičtější dvojici mnou dosud shlédnutých řad (Kdo přežije 1-4, Kdo přežije 12-16); a na druhé straně tu máme ohromně nesympatickou a omezenou Lizi, která zvláště v posledním dílu (hlasování poroty) předvede nevídané, především zprvu nijak zajímavou intrikářskou Jenny, která skutečnou šanci projevit se v dobrém (co by hráčka) dostane až po sloučení, kontroverzní , horkokrevný Rocky a uťápnutý Anthony, co by Pat a Mat. Díly po sloučení kmenů však nemají nejmenší chybu, co se týče zápletek, zvratů, twistů. Zpětně se nemůžu (zvláště po velmi podařeném Reunion dílu) dívat na Dreamze tak příkře. Je třeba si uvědomit, že hrál - a hrál dobře, dokavad nedomyslel jeden krok, který už zpětně nemohl napravit, a tak se připravil mnohem o víc než jen o možnou výhru. Nelze tedy nesouhlasit s Yau Manem - Dreamz myslí chaoticky, žije v naprostém chaosu, kdy skrze něj prosvitnou záblesky jeho vlastní geniality - se kterými ale neumí sám naložit a neví, co si s nimi počít. Doporučuji tedy všem, kdož soudili zkratkovitě, jako zprvu i já, shlédnout Reunion a pak teprve hodnotit Kdo přežije: Fidži. Hodnotím tedy 3 (a půl) a hvězdu strhávám a dolů zaokrouhluji právě kvůli původní zápletce, která na můj vkus až příliš zamíchala kartami a předurčila tak většinu zásadního dění první poloviny celé série. ()

inmax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší začátek, jedna z nejlepších kmenových rad vůbec, snad nejlepší soutěžící ever. DÁLE SPOILERY. Rozdělit soutěžící na ty žijící v luxusu a ty obyčejné (mačeta, kotlík, bez ohně) byl jednoznačně krok špatným směrem. I když se chudý kmen stmelil a snažil se, byl na soutěže prostě moc slabý a poztrácel jednoho člena za druhým. Škoda Michelle, která vypadla na nečekané kmenové radě. Byla sympatická, navíc první v soutěži vůbec, kdo rozdělal oheň bez pazourku. Po spojení jednoznačně posun k lepšímu a snad ten nejlepší Survivor. Díky zradě Dreamze vůbec nejlepší rada. Bohužel následky pocítil hlavně Yau-man, když bylo posléze prozrazeno, že má skrytý symbol imuniti, stal se tak terčem číslo jedna. Jeho nabídka výměny auta za imunitu považuji za nejgeniálnější tah v soutěži, stejně tak za najšílenější, když se dohodl s člověkem, který do té doby zradil snad každého. Škoda, že se nedostal do finále, zasloužil si to jednoznačně nejvíc. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se o první sérii, ve které na začátku soutěžilo lichý počet hráčů, a to 19. (slatkac)
  • James Reid si nechal říkat přezdívkou „Rocky“ podle filmové postavy Sylvestera Stalloneho, kterému je trochu podobný. (Zix.)
  • Kvůli státnímu převratu v době natáčení byla zrušena tradiční soutěž Loved Ones zahrnující přítomnost nejbližších lidí soutěžících. (Hidan)

Reklama

Reklama