Reklama

Reklama

Kdo přežije - Jeden svět

(série)
  • USA One World
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2012

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Bill Posley, Chelsea Meissner

Obsahy(1)

Čtyřiadvacátá série Kdo přežije se natáčela na ostrově Upolu, tedy na stejném místě jako předešlé řady Samoa, Heroes vs. Villains a South Pacific. Novinek je zde hned několik. Za tu nejvýraznější můžeme považovat to, že hráči budou rozděleni do 2 týmů a to do mužského (Manono) a ženského (Salani). Navíc budou oba kmeny žít společně na jedné pláži. K dispozici budou také dvě skryté imunity, každá bude určena jednomu kmeni. Pokud některý soutěžící najde imunitu konkurenčního týmu, bude muset do nejbližší kmenové rady předat sošku někomu z druhého týmu. V této řadě též nebude Ostrov vykoupení, který nahradí soutěže o odměny. Kdo přežije všech 39 dnů a stane se tak vítězem miliónu dolarů? (Deco.20)

(více)

Recenze (78)

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes předchozí původní obavy fanoušků jak zle dopadne soužití obou týmů na jedné pláži, to nakonec dopadlo přesně jak mělo. Oba kmeny si šli po krku a především tam padlo mnoho velice zajímavých/bláznivých kroků. Škoda že do toho opět vstoupilo zranění, které zvrátilo hru v téměř dokonalou, ovšem zároveň i divácky trochu nezáživnou herní show jedné osoby. A naprosto SPOILERodině teď musím napsat, že se tak zrodil jeden z nejzaslouženějších vítězů vůbec. Nejoblíbenější hráči: Kim, Colton, Jonas ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Možná za to může řada negativních ohlasů, která mě připravovala na nejhorší sérii Survivora, ale paradoxně mi One World nepříjde tak špatný a nemůžu si pomoct, ale v konečném zúčtování se mi zdá dokonce jako jeden z nejlepších zástupců Survivora. Slyšeli jste vůbec o Thajsku? To je skutečný humus, tam se mi z hráčů i průběhu hry zvedal kufr a ne tady. Rozdělení na může a ženy znovu pobavilo. Nevím proč, ale sledovat, jak chlapi dostanou na prdel od ženských, mě prostě nikdy neomrzí. Cast působí sice jednotvárně (playboys + playmates), jenže přináší neskutečné množství zábavných situací (demence namakanců, Coltonovy ponižující komenty, gradující women power). Z chlapů jsem fandil Troyzanovi, který svým nasazením připomínal ty největší hráče Survivora, pak už nikomu, protože namakanci byli spíš pro pobavení, Tarzan rádoby intelektuál, Leif sice bojovník, ale hrozně hloupý a Colton až moc rozmazlený spratek, i když pobavil. U holek bylo favoritek hned několik, protože tak dobře poskládaný tým jsem dlouho neviděl. Vyzdvihl bych tři. Tou první je samozřejmě Kim. Naprostá dominance od začátku až do konce. Zpočátku to řídila z povzdálí, ke konci už jasná favoritka v čele všeho dění, z které šek na milion přímo zářil. A její dokonalé oči už rozebírali jiní. Jeden z nejzaslouženějších vítězů. Já bych to ale klidně dal Chelsea, nejkrásnější holce v Survivorovi ever. Měl jsem sto chutí sednout za pokladnu a ten meloun pro ni vydělat. Pak jsem si ale uvědomil, že se 200 let těžko dožiju a práce za 8 hrubejch mě nikdy nebrala. Mým novým ženským ideálem však zůstává i nadále. Další v pořadí je sympatická Sabrina. Těžko se pak divit, že finálová kmenovka je pro mě tou nejlepší ze všech a hlavně bez jediného mamlase, který tam nemá co pohledávat, což se stávalo skoro pořád. Právě tam mi došlo, že těch pět hvězd prostě dám, pro mě nejpodhodnocenější série. Favorit: Chelsea, Oblíbenci: Kim, Troyzan, Sabrina, Monica. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série má jen velmi málo kladů. Tím největším je zasloužený vítěz. Casting je rozporuplný. Obsahuje řadu sympatických postav (pro mě překvapivě většinou z ženského tábora). Jenže sympatičnost není všechno. Tahle soutěž je o show, a tu zde předvedl málokdo. A když už, tak jen prokázáním své hlouposti, naivity nebo afektovanosti. Nejzábavnější postava odešla v šestém díle. Problém je, na jakém základě vybíra CBS lidi. Do Survivora se nejlépe dostanete, jakmile jste zástupcem nějaké menšiny, nebo když máte slavného příbuzného, nebo jste model/ka. To nikoho v CBS nezajímá, jak asi bude ten člověk hrát? Nejzásadnějším problémem toho pořadu je však recyklace. Recyklace prostředí a soutěží. Musí se to opravdu odehrávat počtvrté na tom samém místě? A když už recyklují soutěže, proč zrovna ty nejblbější? Mám pocit, že jediná zbrusu nová soutěž byla ta úplně poslední a ta byla opravdu nehodná důležitosti toho okamžiku. Navíc proč musejí být skoro všude puzzle? Aby byl veškerý předchozí průběh dané soutěže zcela zbytečný? Dalším extrémním problémem je střih jednotlivých dílů. Tuna zajímavých materiálů uniká a je nám předkládána spousta hovadin. Negativem jsou pro mě i úvodní znělky. Plnohodnotná byla pouze dvakrát. Úvodní znělka mi vždycky moc pomáhala se sžitím s postavami a nasátím atmosféry Survivora. Takhle to není ono. Série pro mě byla zklamáním i v tom, že potřetí za sebou se muži ukázali v přímém souboji s ženami jako velcí naivní pitomci a ženy jako vychytralé mrchy a musím přiznat, že mi sledování něčeho takového prostě nedělá dobře. I když slavná Mikronésie byla v tomhle ještě asi šílenější. ()

Lucindajet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

spoiler: Dumala jsem proč tahle řada má podprůměrné hodnocení ale už se nedivím. Našlápnuto to mělo vcelku dobře ale teď jsem v půlce a po každé kmenové radě mi zůstává rozum stát a jen se rozčiluju. Hloupí lidi zůstavají a ty fajn letí, a jsou na sebe hnusní a zlí, naprosto zbytečně mimo hru a strategie, na takový lidi mě koukat neba. Od nějakýho 10. dílu jsem se s tím už smířila, nic překvapivýho se nekonalo, vítěz očekávaný ale i oprávněný takže v poho. Naprosto mě fascinovala Christina, myslela jsem že ji musí trošku křivdit, a ten dojem je jen tím jak je sestříhaná a nemá moc prostoru. Fskutočnosti opravdu blbá holka, které nic nemohlo být víc jedno. Její účast je záhadou. Oblíbenci: Kim, Troyzan, Monica ()

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Pro mě možná jedna z nejhorších sérií. Při překvapení ve formě M vs Ž a díky společné pláži jsem čekal, že ač budou kmeny proti sobě bojovat, že třeba alespoň najdou nějakou formu spolupráce. Jenže občas tu ve hře přeháněli. A Colton, namyšlený cucák, který zná tak maximálně chůvu a golfové hřiště, tak tady je tím, kdo vede kmen? Celou dobu se tam válel, najednou prohodil, ty se mi nelíbíš...a celý kmen díky němu hlasuje proti Coltonovu nepříteli? No vždy ten kmen dokázal vést někdo, kdo měl respekt a něco tam dělal, ale tady mu všichni jen líbali nohy. Kdyby na něj někdo prásknul skrytou imunitu, tak je ze hry hodně brzy. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Leif Manson je první liliput ve hře, jeho nemoc je jinak zvaná nanismus. (Zix.)

Reklama

Reklama