Reklama

Reklama

Hádej, kdo je vrah

  • USA Bodies Bodies Bodies (více)
Trailer 2

Skupina bohatých dvacátníků plánuje večírek na odlehlém rodinném sídle. Společenská hra se rychle vymkne kontrole a stane se smrtelně nebezpečnou. Svěží a zábavný pohled na falešné přátelství. (HBO Max)

Zajímavosti (41)

  • Spoiler: Smrt Emmy (Chase Sui Wonders), která byla nalezena na úpatí schodiště s krví na stěnách a podlaze, je volně založena na události, která je jádrem dokumentárního seriálu The Staircase (od r. 2004). (Johnny.ARN)
  • Spoiler: Když Greg (Lee Pace) rozbije láhev šampaňského s kukri, David (Pete Davidson) zjevně žárlí a Alice (Rachel Sennott) říká, že by si přála, aby to někdo natočil na video. Později se David pokusí natočit sám sebe, jak dělá stejný trik pro TikTok, což má za následek, že si prořízne hrdlo. (Johnny.ARN)
  • Spoiler: Přestože kromě Grega (Lee Pace) a Maxe (Conner O'Malley), který však nikdy nebyl reálným pachatelem, neexistuje žádný skutečný vrah, všichni obvinění z toho, že jsou „vrahy“, nakonec v průběhu noci někoho zabijí. David (Pete Davidson) zabije sám sebe, Bee (Maria Bakalova) zabije Grega a Jordan (Myha'la), Jordan zabije Alici (Rachel Sennott) a Sophie (Amandla Stenberg) je zodpovědná za smrt Emmy (Chase Sui Wonders) – i když je sporné, jak přímo. (Johnny.ARN)
  • Spoiler: Při prohledávání Sophiiny (Amandla Stenberg) tašky v autě Bee (Maria Bakalova) objeví kalhotky, které mají stejný vzor jako podprsenka, jíž si předtím všimla v Jordanově ložnici. I když není jednoznačně potvrzeno, zda Sophie měla s Jordan (Myha'la) sex, je to dost pádný důkaz. (Johnny.ARN)
  • Spoiler: Závěrečná věta: „Mám příjem,“ shrnuje film režisérky Haliny Reijn. Příjem je důležitější než cokoli jiného. Když nemáme příjem, nemáme, zdá se, ani kyslík. (Johnny.ARN)
  • Spoiler: Gregovo (Lee Pace) rčení „nejlepší obrana je dobrý útok“ se na první pohled zdá být nevinné, zejména proto, že se zdá, že ho Greg řekl jen proto, aby zněl chytřejší, než je, ale je to poměrně výstižný popis metody „obrany“ prakticky všech postav, místo aby přijaly odpovědnost, rozhodnou se obviňovat a házet vinu na různé lidi, aby se zbavily jakéhokoli pochybení. Stejným způsobem Bee (Maria Bakalova) ospravedlňuje své vraždy. „Obhajuje“ Sophii (Amandla Stenberg) tím, že je „útočná“ ve svých přístupech ke Gregovi a Jordan (Myha'la). (Johnny.ARN)
  • Spoiler: Na začátku filmu, když vysvětluje Bee (Maria Bakalova) pravidla titulní hry, Alice (Rachel Sennott) přehání „umírání“ na koberci. Alice nakonec opravdu umírá na stejném koberci v podobné póze. (Johnny.ARN)
  • Spoiler: Halina Reijn hovořila o tom, jak se změnil konec oproti původnímu konceptu, když se k projektu připojila: „V té době tam byl ještě zabiják a to mě nezajímalo... to prostě není můj styl. Pocházím z úplně jiného prostředí, takže mě víc zajímá lidské chování. Takže v okamžiku, kdy jsme měli ten konec, kdy jsme si řekli: ‚Ok, počkejte, žádný vrah tam není,‘ to bylo největší prozření, protože pokud tam není žádný vrah, tak je to jen o reakcích, je to jen o lidském chování, o tom, jak na sebe reagujeme, a když jsme pak přišli s nápadem TikTok smrti... přišlo nám to jako skvělý, takový, velmi banální, ale vtipný temný konec. A tehdy jsem k tomu našla svůj klíč.“ (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama