Reklama

Reklama

Vtorženije

všechny plakáty

Obsahy(1)

Chodili spolu z čisté lásky… Dívka v letních světlých šatech spěchá s kufrem a košíkem k přístavu. Na schodech zakopne a rozsype svoje věci. Mladý poručík jí pomůže vše posbírat. Pokladna je ale zavřená a lístky už nejsou, ale on jí dá svůj lístek, opasek, čepici a ostatní věci. Pak na trhu u mola koupí nasolené ryby a jako obchodník na loď pronikne.
Na lodi se blíže poznávají – pohraničník Pavel Glazkov (Viktor Fokin) se vrací z dovolené na základnu na západní hranici, a Líza je studentka medicíny, vracející se do školy od své tety. Na noc jí Pavel nechá místo v kajutě a sám stráví noc na palubě. Brzy ráno, když Líza nastoupí na palubu, se oba políbí a Pavel jí nabídne sňatek.
Ve městě na Volze, kde dívka studuje, uzavřou sňatek, stráví spolu tři dny a noci a vzájemný cit sílí. Pavel musí odjet k jednotce, ale nechce Lízu rozesmutnět a chystá se jí to říci až na poslední chvíli. Ona mu jde zase nakoupit na trh ovoce na cestu, a tak Pavla vyprovodí k vlaku jen její dvě kamarádky. Smutná Líza mu píše dopis a těší se, že se brzy uvidí. Jenže je noc na 22. června 1941 a právě tehdy Německo napadne Sovětský svaz. (Peabody)

(více)

Reklama

Reklama