Reklama

Reklama

Den otců

(festivalový název)
  • Rwanda Father's Day

Obsahy(1)

Zaninka truchlí pro zemřelého syna, její sobecký manžel myslí jen na sebe a láska se vytrácí. Mukobwa může zachránit otce darováním plicního laloku, ale čelí dilematu, protože rozkrývá jeho temnou minulost, související s rwandskou genocidou. Malý Kadogo objevuje pocit nenávisti poté, co ho jeho táta, pouliční zlodějíček, trýzní surovou výchovou. Lyrický snímek duchaplně zachycuje útržky pochroumaných emocí. Přemýšlí o roli otců, zlém mužství i patriarchálním systému v zemi, která je stále ještě obtěžkána stíny národní tragédie. Den otců dokazuje, že i se skromným rozpočtem lze objevovat bohaté možnosti kinematografického výrazu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tuhle mozaiku si tatínci za rámeček nedají aneb poměrně nevstřícné zobrazení spletitých osudů tří rodin z Rwandy, která se každá vypořádává s jinou tragédií. Film se zaobírá překvapivě velkou škálou témat, z nichž některá rozvede víc a líp, jiná pro změnu míň a hůř, v jednotlivostech ale dokáže člověka nekompromisně zasáhnout, a byť tak nečiní nijak extra elegantně, nakonec to člověk stejně musí vzhledem k podmínkám respektovat. 6/10 ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

(KVIFF 2022) Silná výpoveď o generácii, ktorá vyrástla v tieni chýb svojich otcov. Vydá sa ich cestou? Odpustí im? Úsporná forma ide emocionálne až na dreň, aj keď tunajšiemu publiku to k doceneniu zrejme nestačí. Škoda. Pre mňa nečakane mocné festivalové prekvapenie. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama