Reklama

Reklama

Technické památky českých zemí

(seriál)
Česko, 2022, 6 h 11 min (Minutáž: 26–27 min)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Cestopisný cyklus mapující unikátní industriální a technologické památky České republiky... Vynalézavost československých inženýrů byla známa i ve světě. Dodnes máme v republice zachovánu řadu technických skvostů, dokazujících jejich důmyslná řešení. Spolu s Tomášem Hanákem se v novém dokumentárním cyklu vydejme po jejich stopách... Technické a průmyslové památky jsou fascinující nejen z technologického hlediska, ale dokazují i vynalézavost našich předků. Šlo kdysi o stavby účelové, které v mnoha případech oplývají estetickou kvalitou, jiné ji nabyly s postupem času, ale mnohé nyní po letech stagnování a chátrání třeba hledají svůj nový účel – staly se z nich muzea daného řemesla, rozrostly se, případně slouží svými výjimečnými prostory jako místo pro kulturní akce... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (15)

Technické památky českých zemí (2022) 

Za mě produkčně či dramaturgicky nezvládnuté, protože dali přednost ze 70% objektům které jsou notoricky známé, zajímavých objektů je mnohem víc, ale museli by si dát větší práci je vyhledat... ()

Středočeský kraj (2022) (E01) 

Tomáš Hanák používá slovo "hytlák", jedná se o železniční služební vůz pro přepravu balíků a zavazadel, Slovo vzniklo z německého die Hütte-bouda. Takový vůz býval osazen kamny na topení  dalo se v něm i bydlet. ()

Liberecký kraj (2022) (E04) 

Prima, jen profláknutý Ještěd mohli minout, má samostatné dokumenty...chyběl mi rozhovor s autorem orloje-škoda... ()

Pardubický kraj (2022) (E05) 

Nijak nevybočilo z Toulavé kamery... ()

Město Praha (2022) (E06) 

šup šup ať toho do dílu nacpeme, co nejvíc...vše je už známé, čekal jsem že se pochlapí a představí něco méně známého... ()

Ústecký kraj (2022) (E09) 

Parní vodárna, prima... ()

Kraj Vysočina (2022) (E12) 

Zase díl který připomíná výběrem notoricky již známého, toulavku... ()

Karlovarský kraj (2022) (E13) 

Hanák na půl dilu kamsi zmizel a začal komentovat ze Studia pročpak?! ()

Reklama

Reklama