foto

Jakub Wehrenberg

  • nar. 24.8.1974 (42 let)
    Vsetín, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jakub Wehrenberg se narodil 24.srpna 1974 ve Vsetíně. Jeho herecká kariéra nastartovala v roce 1987, kdy si ho Vít Olmer vybral do filmu PÁNI EDISONI. Zde hrál hlavní postavu dvanáctiletého elektronického génia.

V roce 1988 nastoupil na Pražskou konzervatoř, kde strávil šest let. Je znám hlavně ze světa českého dabingu, kde začínal již v roce 1992 v pilotním díle seriálu Beverly Hills 90210. Jeho herecká kariéra se pomalu obohacuje. Ve stejném roce ho režisér Ivan Trajkov obsadil do hlavní role v TV filmu JAN, který popisuje studentský protest proti okupaci z roku 1968. O rok později byl obsazen do malé role ve známé pohádce Zdeňka Zelenky, NESMRTELNÁ TETA. V roce 1993 se také objevuje v neúspěšném filmovém pokusu KANÁRSKÁ SPOJKA, který režíroval opět Ivan Trajkov.

Seriálovou kariéru započal již v roce 1988 v seriálu MALÉ DĚJINY JEDNÉ RODINY. V dalším se objevil v roce 1994, kdy se natáčel seriál PRIMA SEZÓNA. O rok později se opět vrací k filmu a to díky americkému režisérovi jménem Richard A. Colla, který v Čechách natočil dramatický film z období nacistické okupace Polska s názvem TICHÝ ÚKRYT.

V roce 1996 založil spolu s dalšími spolužáky např. Alešem Hámou, nebo Daliborem Gondíkem hudební skupinu Hamleti, která vznikla v divadelním klubu ABC. V tomto roce také dále rozvíjel svou kariéru dabéra, například ve filmech Gremlins I a II a nebo Dětská hra 3.

Rok 1997 může být nazván vrcholem jeho filmové kariéry. Je obsazen do seriálu Hynka Bočana ZDIVOČELÁ ZEMĚ a od Petra Nikolaeva dostává svou největší filmovou roli, ve snímku BÁJEČNÁ LÉTA POD PSA. V celovečerním filmu se naposledy objevil v roce 1998 ve snímku MINULOST. Opět pouze ve vedlejší roli. Poté následovalo několik TV filmů a seriálů, z nichž nejúspěšnější byl rozhodně seriál VYPRÁVĚJ.

Jméno Jakub Wehrenberg je v dabingu určitě známější než ve filmovém světě. Jeho nejznámějšími postavami jsou Sheldon Cooper (Teorie velkého třesku), nebo Viserys Targaryen (Hra o trůny).

Tom "mchnk" .

Herecká filmografie

Filmy

Můj muž je Einstein (TV film)
2007 Angelika (divadelní záznam)
2001 Oběti: Svědek (TV film)
1998 Minulost
1997 Báječná léta pod psa
1996 Tichý úkryt (TV film)
1994 Měsíční údolí
1993 Kanárská spojka
Nesmrtelná teta
1991 Jan (TV film)
1990 Silnější než já
1987 O zatoulané princezně
Páni Edisoni
Pravidlá kruhu

TV seriály

2017 Svět pod hlavou (TV seriál)
Mrtvý lidi (E03)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Cesta do Londýna (E09)
2012 Zdivočelá země (TV seriál)
Epilog: Maděrovy pětasedmdesáté narozeniny (S04E13)
Maděra na kolenou (S04E12)
Vraždy (S04E11)
další epizody (13)
2010 Zázraky života (TV seriál)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
2008 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 12 (S03E12)
Epizoda 11 (S03E11)
Epizoda 10 (S03E10)
další epizody (12)
2007 Trapasy (TV seriál)
2001 Kdo zaváhá, nejede! (TV seriál)
Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
Epizoda 10 (S01E10)
další epizody (12)
1994 Prima sezona (TV seriál)
1988 Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)

Dokumentární

1995 Dokumentární film pro pamětníky (TV seriál)

TV pořady

2016 Hvězdná párty (TV pořad)
2014 Večer plný hvězd (TV pořad)
2013 Kouzelný Silvestr (TV pořad)
Nejlepší scénka (TV pořad)
Nejlepší Večerníček (TV pořad)
2012 Večer plný hvězd (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Bubo bubo (TV pořad)
Silvestr 2011 (TV pořad)
Vysoká hra (TV pořad)
2010 Kde bydlely princezny (TV pořad)
2009 Silvestr 2009 - Pojďte dál... (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2006 Můžu u Vás přespat? (TV pořad)
2005 Pípšoubazar (TV pořad)
2001 Co v Silvestru nebylo... (TV pořad)
Dobroty (TV pořad)
2000 Eňo-ňůňo (TV pořad)
GO - GO šou (TV pořad)
Hogo Fogo (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Eliadova knihovna (TV pořad)
Rande (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
1988 Studio Kontakt (TV pořad)

Režijní filmografie

Dokumentární

2012 Zpátky se Sobotou (TV seriál)

TV pořady

2016 Dárkový koš pro Jiřinu (TV pořad)
To byl váš rok (TV pořad)
2015 Hodina pravdy (TV pořad)
Televarieté 45 let (TV pořad)
2014 Barrandovský Silvestr 2014 (TV pořad)
Vladimír Menšík: Humor je vážná věc (TV pořad)
2013 Barrandovský Silvestr (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
Silvestrovský koktejl (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2014 Po našem... tentokrát z Mikulova (TV pořad)
2013 Barrandovský Silvestr (TV pořad)
Galashow 60 (TV pořad)
Nejlepší scénka (TV pořad)
Nejlepší Večerníček (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2010 Kde bydlely princezny (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace