Reklama

Reklama

Skryté skvosty - Série 2 (2024) (série)


Hořovice (S02E07)

(epizoda)
Česko, 2024, 27 min

Hrají:

Jaroslav Plesl (průvodce)

Obsahy(1)

Zámek v Hořovicích je rozlehlý, čítá 160 pokojů. Jedna z místností je docela netypická, vedle obvyklého mobiliáře jsou tu k vidění také trosky letadla. Takto si na zámku připomínají tragédii bratra zámeckého pána jménem Tassilo. 15. května 1932 se rozhodl předvést své letecké umění. Bylo třináct minut po třetí hodině odpolední, když došlo k osudové chybě při pilotáži. Tassila prý – jak tvrdí očitý svědek v kronice – oslnilo slunce a při akrobatické figuře jeho rudý messerschmitt havaroval. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Hořovicích jsme byl jako Pražák na výletě mnohokrát, ale na zámku nikdy. A to jsem tam byl na diskotékách , nebo na plese. Historie i interiéry jsou koukám zajímavé. V každé rodině se prý najde někdo, kdo neprospívá, zadluží se a po generace nahromaděný majetek prodá. Okolí Hořovic - Brdy jsou krásné, ideální pro cykloturistiku. K vidění zde https://www.ceskatelevize.cz/porady/13826669737-skryte-skvosty/423235100031009/ ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zámek Hořovice pro nás není vůbec skrytý.  Dost často kolem jezdíme, na prohlídce jsme byli a Starý Zámek pro nás není neznámá. Trochu mi přijde, že filmové záběry vypadají lépe, než realita. Ale krásné umělecké dílo zvenku i uvnitř to jistojistě je. ()

Reklama

Reklama