Reklama

Reklama

Tajemství hradů

(seriál)
  • angličtina Castles, Secrets, Mysteries & Legends (více)
Španělsko, 2021, 4x60 min

Režie:

Rubén Artalejo

Obsahy(1)

Historický seriál Tajemství hradů odhaluje nejvíce šokující legendy ukryté za tlustými kamennými zdmi více než 40 středověkých symbolů moci na území čtyř různých států. Nenechte si uniknout temná tajemství uzamčená za železem kovanými bránami impozantních hradů ve Velké Británii, Německu, Portugalsku a Španělsku, která přetrvala od středověku až do současnosti. V každé epizodě tohoto zajímavého a mrazivého seriálu odhalíme tajemství deseti různých hradů, dozvíme se o jejich historii, vzniku a obyvatelích. Zjistíme, které z těchto opevnění mělo skutečně obrannou funkci a které naopak sloužilo jenom jako honosné reprezentativní sídlo. Zblízka si prohlédneme všechny detaily jejich konstrukce a přesvědčíme se o tom, jakým způsobem hrady přispěly ke stavbě pozdějších pevností. A nezastavíme se ani před důkladným prozkoumáním velkého množství tajuplných legend – o prokletých duších, hrozivých příšerách, nevysvětlitelných zvucích, nepředstavitelných mukách, krvavých vraždách a tragických úmrtích nebo vášnivých láskách i ukrytých pohádkových pokladech – prostě různých příbězích, které se během století zapsaly hluboko do masivních kamenných hradeb. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásny seriál. Krásny vizuálne a presne taký, aký mám rád. Nie iba o suchých faktoch, ale strašne veľa pikošiek, mysterióznych vecí, povier, záhad. Tým sa seriál stáva sústom chutným pre každého. Škoda len 4 častí, ktoré riešili hrady len v Nemecku, Anglicku, Španielsku, Portugalsku. Chýba určite Francúzsko a mnoho ďalších štátov, kde by sa tých tajomstiev našla celá hŕba. Snáď vznikne aj druhá séria. https://dokumenty.tv/hrady-tajomstva-zahady-a-legendy-komplet-1-4-dokument/ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shledl jsem prvni a čctvrtý díl. Jde o svizny prehled hradu a k tomu par ducharskych historek zjevovani duchu na nich. Uvidite nejnedobytnejsi hrad v Britanii a pak i druhy nejvetsi hrad na svete. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Solidní seriál s krásnými hrady i kamerou, ale za mne je to strašný kvapík. Za jeden díl se stihne mnoho hradů s mnoha pověstmi a jen u některých se průvodce zastaví více. Solidní 3z5 ()

Reklama

Reklama