Reklama

Reklama

KIWAK tatranský

(TV film)
všechny plakáty
Slovensko, 2022, 52 min

Režie:

Iľja Ruppeldt

Scénář:

Iľja Ruppeldt

Kamera:

Iľja Ruppeldt

Obsahy(1)

Príbehy a osudy Slovákov, ktorí sa rozhodli žiť na druhom konci sveta. (RTVS)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument v archivu Slovenske televize o gastarbeiterech v zahraničí. Moje lékařka říkávala, že přistěhovalci jsou málo emočně založené typy, kterým nevadí opustit svoji rodnou hroudu. Nezdá se ani , že by vystěhovalci v tomto dokumentu dělali v zahraničí velké kariéry. Povýšení z pomocnice pokojské na pokojskou, pak další povýšení na recepci a nakonec po dvanácti letech manažerka hotýlku. Ale jejich postřehy o jiné kultuře jsou asi na dokumentu nejpoučnější. Vždy je nějaké to procento lidí, kteří mají pocit, že se ve své kultuře narodili omylem a moc je svazuje. ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

Normalne som si myslel ze to je druha cast. A napriek tomu, ze Slovaci casom zistili, aki su ludia na Novom Zelande, tak tam zostavaju zit. ()

Generi 

všechny recenze uživatele

Mne sa to veľmi páčilo - Slováci s túžbou po slobode ju hľadajú na opačnom konci sveta. Obdivujem ich odvahu. A pobavilo ma, akú romantickú predstavu o Slovensku nosia stále v srdci - ako sú tu milí a priateľskí ľudia, ako tu funguje zdravotníctvo. Bolo vidno, že títo emigranti sú z východu, kde ešte fungujú medziľudské vzťahy . Všetkým chýba naša kultura. Niečo za niečo. Držím im palce ()

Reklama

Reklama