Reklama

Reklama

Klenot

  • Jihoafrická republika Jewel
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Fotografka se při návštěvě památníku masakru setká s místní ženou, která ji začne přitahovat. Jejich románek ale vyvolá bolestné vzpomínky na minulost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Režisér snímku, Adze Ugah, nás prostřednictvím Klenotu zavádí na spletitou dramatickou spirituální cestu, vycházející z lidských útrap z doby, kdy v Jihoafrické republice panovala politika rasové segregace, tedy apartheidu. Vedle rasové nesnášenlivosti se snímek zabývá problematikou duchovního pozadí světa, a také problematikou LGBT. A právě tato přílišná rozmanitost scénáře, ubírá na síle hlavního poselství, které se snaží divákovi předat. Nic to však nemění na tom, že film není prvoplánový, ve všech ohledech se snaží být sofistikovaný a ne všechny souvislosti divák na první zhlédnutí odhalí. Klenot mohu doporučit všem, kdo se nebojí ztotožnit s teorií, že lidská duše převyšuje smrtelné tělo, a zároveň rádi bádají nad psychologií postav. Silnější dvojhvězda. 😕 (12.07.2022) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Az goticke drama plne napeti s nekolika peknymi okamziky. Jako hodne takovychto mistnich filmu je zajimavy napad srazen spatnym provedenim. Je tu par zajimavych myslenek o rase a odpusteni,  ale nic nejde hloubeji. ()

Reklama

Reklama

Reklama