Reklama

Reklama

Kouzelné momenty přírody

(TV film)
  • Rakousko Terra Mater: Die Magie des Moments (více)

Obsahy(1)

Dech beroucí chvíle se odehrávají všude kolem nás každý den. Atraktivní záběry a okamžiky v životě zvířat v různých časových obdobích po celé planetě... Východ Slunce je každodenní, avšak nevyčerpatelnou kouzelnou podívanou. Stačí se jen zastavit a pozorně se podívat. Něžné jarní probuzení. Hřejivé letní slunce. Barevné podzimní proměny. Křehká zimní krajina. Příroda kolem nás je plná kouzelných chvil. Například, když sluneční paprsky rozpouští poslední sníh a příroda se opět probouzí k životu. Příchod jara ohlašují první křehké květy. Bzučení včel naplňuje jarní vzduch. Příroda září všemi barvami. Hmyz je přitahován sladkým nektarem květů. A na oplátku pomáhá rostlinám v jejich rozmnožování. Z drobných modrých vajíček se brzy vylíhnou housenky motýla… babočky bodlákové. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohled na zdánlivě obyčejné, lidmi už vcelku přehlížené denní situace trochu jinak. I o tom je Kouzelné momenty přírody. Ani zvířata v dokumentu nejsou zrovna exotická, ale kdo se někdy zaměřil na veverku? Na padající ořech či žloutnoucí list. Některé záběry jsou opravdu povedené. A za dokumenty BBC ten Rakouský prakticky nezaostává. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Přehlídka zvířat na České televizi. Ty plavajíicí prasata na pláži jako atrakce přírody už jsem viděl v nějaké reportáži. Tuňáka chránit ano, ale obojživelníky ne, protože nejsou plnohodnotnými zvířaty. Do vody přece patří ryby. Individuálně rozeznatelné jedince, dokonce obdařené psychikou "mentalitou" máme rádi. Ale ne hltavé žrouty "havěť" hmyz, červy či slimáky. ()

Reklama

Galerie (15)

Reklama

Reklama