Reklama

Reklama

Dong gong xi gong

  • Čína 東宮西宮
všechny plakáty
Čína, 1996, 90 min

Režie:

Yuan Zhang

Kamera:

Jian Zhang

Obsahy(1)

V Číně sice není homosexualita trestná, ale homosexuálové jsou policií běžně pronásledováni a zadržováni pro výtržnictví. Film se zaměřuje na mladého homosexuálního spisovatele A-Lana, který je zamilován do mladého policisty. Podaří se mu dosáhnout toho, že je policistou po celou noc vyslýchán. V rámci výslechu vypoví svůj životní příběh, od bouřlivého mládí přes první sexuální zkušenosti či nucenou práci v zemědělství až po neustálé hledání lásky. Jeho příběh zároveň mnohé vypovídá o všeobecném útlaku panujícím v čínské společnosti. Policista, kterého A-Lan zpočátku odpuzuje, je jím postupně fascinován, až nakonec podléhá jeho kouzlu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

rivah 

všechny recenze uživatele

EAST PALACE, WEST PALACE...Mladý policista a za ženu převlečený homosexuál ho svádí..."Ilegální" čínský film...Film tajně vyvezen ze země do Francie, tam dokončen a hrán v Cannes. ()

May 

všechny recenze uživatele

Asi tomu vůbec nerozumím, ale hodně nepoutavě natočené čínské drama o zpovědi gaye, který každý záběr na sebe sama (a že jich je tam opravdu požehnaně) zneužívá k chlípnému, slizkému pohledu s našpulenými rty, aby tak upoutal pozornost a hlavně chtíč a touhu policisty, kterému vypráví svůj erotikou nabity život, je.. fuj. Nevermore. ()

d-fens

všechny recenze uživatele

ocenenia : MFF Cannes 1997 - uvedené v sekcii "Un certain regard" ◘◘◘◘ MFF Mar del Plata 1996 - Najlepšia réžia, Najlepší scenár (Yuan Zhang, Wang Xiaobo), Špeciálne uznanie poroty za kameru (Jian Zhang) ()

Reklama

Reklama