Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karel Lopata (Václav Matoušek) býval dlouholetým a uznávaným členem mafiánské rodiny. Po válce gangů se však v rodině změnilo vedení, což pro Karla znamenalo konec zlatých časů. Nový šéf Eddie (Daniel Gresl) až na výjimky moc zabíjení neschvaloval, což Karel nerespektoval a pravidlo úmyslně porušil. Za trest byl ponížen jako „lopata rodiny“ na uklízeče případných mrtvol. Karel se cítí ponížen, taková práce ho nebaví, aktuálního šéfa nesnáší a chce s tím seknout. 
Jednoho dne Karel na obvykle domluveném místě uklízí dalšího nebožtíka, ale potkává nečekané hosty (Tomáš Louthan, Radek Tomáš, Martin Uhlíř), kteří mu akorát tak ještě víc komplikují život. Ve výsledku zjišťuje, že vyšinutý majitel daných pozemků Franta Zahrabal (Luděk Šindelář) se mu za něco chce pomstít. Ale za co? Jde snad o dopady Karlovy minulosti? Dostane se z toho živý, nebo skončí také pod drnem a je tenhle páteční úklid jeho poslední? (Cermbo)

(více)

Recenze (1)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Oddechová jednohubka. Hlášky často "sednou" a je to lepší než kdyby se to tvářilo vážně jako rádoby drsné minulé filmy s "Nerozvážnými." Zlepšila se mluva herců a Luděk Šindelář se poslouchá fakt dobře. Příjemná stopáž... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o čtvrtý snímek Bohdana Čermáka, ve kterém se objeví modrý vůz Opel Astra. Pár dní po dotočení daných scén bylo vozidlo odevzdáno k likvidaci. (Cermbo)

Reklama

Reklama