Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (2 605)

plakát

XXXIII. letní olympijské hry 2024 Paříž - Zahajovací ceremoniál (2024) (pořad) 

Ne že bych měl nějak přehnaně kladný vztah k přežité olympiádě, ale nápad s lodičkami na zahájení je bezvadný, což se ukazovalo intenzivněji při stmívání. Pěkný pohled. Jediná malá závada je v rychlém střihu při skvělých tanečních a hudebních vystoupeních. Asi se to jinak nedalo. Kovový kůň bežící po hladině Seiny úžasný.

plakát

Buď chlap! (2023) 

To je ale fakt podivně napsáno! Jakž takž to zachraňuje pár velice průměrných fórků...

plakát

V proudech (1957) 

Podivný až nereálný příběh ze socialistického Československa. Pěkné lokace (Praha, Tatry - Dunajec?). Ale hlavně je zde hodně zajímavé herecké obsazení.

plakát

Žraloci v Paříži (2024) 

Hned v prvním ohlasu, který jsem četl na FB se jeden z komentujících těšil na smrt vydlabané ekoaktivistky. Právem. Brzy poznáte proč. V této souvislosti popisovat pěknou scénu v zatopených katakombách by bylo spoilerování. Dále pak je zajímavý triatlonový závod, kdy někteří plavci překonali své osobní rekordy ve sprintu volným stylem. Jinak se jedná o naprosto schématický, stokrát viděný příběh s "chytrou" vědkyní, statečným policistou a připitomělými, sebestřednými politiky. Dalším mírným kladem jsou pěkné obrázky plastového útesu i samotné Paříže. A úplně nejvíc je "ekologické" poselství, které vyvstane se závěrečnými titulky: Všechna nebezpečná a rychle se množící zvířátka je třeba nemilosrdně zregulovat a to nejlépe do mrtě a hned nebo špatně dopadneme. :-). Alespoň tak jsem hlavní odkaz tohoto ekoveledíla pochopil já.

plakát

Zelené obzory (1962) 

Zaujmou charismatická Marie Tomášová a hostinská, samozřejmě i krásná Brejška. Nezaujmou starosti drblých komoušů a jejich úderné pěsti - místních ožralů. Nicméně film je takovým "náběhem" na nejslavnější období českého filmu a proto je záhodno ho zhlédnout.

plakát

Tape 407 (2011) odpad!

Drtivá většina filmu se odehrává ve tmě a ta tma a občasně ječící postavy jsou snímány rozklepanou kamerou. Je wohno vidět a tudíž se dá směle říci, že ve filmu se vůbec nic neděje!

plakát

The Sadness (2021) 

Takový masážní a přitom celkem srandovní brutal gore jsem už dlouho neviděl a kdoví jestli vůbec někdy viděl :-).

plakát

Lidé zapomenutí časem (1977) 

Není to nezajímavý film. Sympatické obsazení a roztomile primitivní triky jako v Cestě do pravěku. Představitel Dartha Vadera opět v masce, tentokrát popravčí. Já ho snad v "reálu" nikdy neuvidím.