Reklama

Reklama

S vůní tradice

(pořad)
Dokumentární / Publicistický
Česko, 2022, 26 min

Účinkují:

Veronika Koko Šmehlíková (moderátor)

Obsahy(1)

Češi znovu objevili dýni. Proč se tahle tykvovitá zelenina s velkým úspěchem vrací do našeho jídelníčku? Co všechno z ní lze připravit a kde jsou kořeny jejího původu? Vydejme se s Veronikou za vůní českých dýní... Pečená husa byla u nás dřív vždycky spojená se speciálními událostmi. Asi nejznámější je svatomartinská husa. Veronika se vydá zjistit, jak se husa dostala na náš sváteční stůl a čím si vysloužila lásku Čechů... Jedna z nejdůležitějších plodin na světě jsou bezesporu brambory. Hovoří se o nich jako o superpotravině, tedy o něčem, co má v sobě vysoký obsah látek, které prospívají lidskému zdraví. Brambory na náš stůl patřily vždycky. Odkud brambory pocházejí a proč je Češi milují, bude Veronika zjišťovat v bramborářském kraji na Vysočině... Obliba zvěřiny v České republice roste. S myslivostí je spojen i výlet Veroniky na Šumavu. Veronika si osahá základy myslivosti. Zjistí, jak se takový kňour střílí, ale taky, zda je nejlepší se zelím nebo se šípkovou omáčkou. K tomu všemu navštíví krásný a drsný kraj Šumavy, ze kterého nabídne opět řadu cestovatelských tipů... Veronika se vydává do kraje zaslíbeného vínu. Její kroky po Jihomoravském kraji jí zavedou do Mikulova k tamním vinařům. Zároveň dodá divákům další cestovatelské tipy z jižní Moravy. Tak na zdraví! ... Veronika se v dnešním dílu pokusí vrátit kapra na náš stůl i mimo Vánoční svátky. Domovinou českých kaprů je Třeboň, a právě tam bude Veronika hledat inspiraci a recepty na náš, nejen sváteční stůl. Připraví legendární kapří hranolky, ale také divákům představí kraj plný rybníků. Při svém putování také odhalí, jak se kapr do Čech dostal a jak se vlastně stal součástí štědrovečerní večeře. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

IGATY odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu není pořad pro mě. 25 minut ze 30 postavených jen na seskupených product placementech a propagaci sponzorů fakt není něco, co bych potřeboval ještě vidět. A posledních 5 minut vaření stylem "kup si půl Ikey a Makra", abys vůbec dokázal uvařit to, co ti prezentuju jako tradici, tak to je fakt silný kafe.... Koko nám v tomro případě uvařila řádnou koko*inu ()

scarlet 

všechny recenze uživatele

Úmorné. Musíte vyslechnout dvacet minut irelevantních žvástů sebestředné ženské a blbostí kolem, abyste obdrželi jediný recept na nějaké pečené brambory. Ty by asi celkem ušly, ale byly ochucené popelem, ano, popelem, a ten se vyrobí tak, že se spálí kupka sena. To nám ale paní neřekla předem, že potřebujete balkón či terasu, protože to v paneláku samozřejmě nepřipadá v úvahu. V žádném případě to nezkoušejte ! ()

Reklama

tulen odpad!

všechny recenze uživatele

Nekoukatelné ... Další z pořadů ČT, které jsou jenom zabalenou reklamou. Trapný produkt placement je nesnesitelný, stejně jako křečovitě "pozitivní" průvodkyně pořadem a kýčovitě vlezlá stylizace celého pořadu. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama