Reklama

Reklama

Kapitáni

(seriál)
  • Velká Británie Captains
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2022, 5 h (Minutáž: 32–44 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zlomená srdce i velké triumfy v dokumentárním seriálu o šesti kapitánech a jejich týmech, kteří v kvalifikaci bojují o účast na fotbalovém mistrovství světa v roce 2022. (Netflix)

Recenze (5)

William_ 

všechny recenze uživatele

Banda sráčů z maFIFA se rozhodla, že udělá "skvělý" dokument o strastiplné cestě pár týmů na úžasné dějiště, které staří podplacení sráči s nadváhou a špatnou erekcí (viz. dokument FIFA: Pod povrchem) zvolili ve svém naprosto nezmanipulovaném hlasování. Ale teď už k samotnému dokumentu, který je rozdělen do 8 naprosto zdlouhavých a nudných epizod, z čehož poslední 2 mají naštěstí už jen 30 minut, a poslední epizoda je asi to jediné, co bych vám doporučil. Zbytek se točí okolo neustále omývaných klišé jak je důležité se na dějiště probojovat, jak je důležité mít dobrou atmosféru v týmu a celou dobu budete poslouchat jen tohle. Zajímavá část přišla až tehdy, kdy se dokument začal více do hloubky zaměřovat na Chorvatsko a Brazílii (především na osobnosti jejich kapitánů), kde bylo aspoň něco zajímavého. Zbytek byla nudná šeď, kterou bych nepustil ani svému největšímu nepříteli. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Brazílie, Chorvatsko, Gabon, Libanon, Jamajka, Vantuau. Nevím proč zrovna tahle skvadra států, každopádně těch dílů je moc. Přepínání mezi Brazílií, Vantuau a dalšími je rušivé, každý řeší jiné problémy v týmu, takže to bylo jako sledovat šest seriálů najednou. Nápad dobrý, ale ne. 4.5/10 ()

Reklama

Zix. 

všechny recenze uživatele

Na začátku to je hodně zajímavý když se člověk dozvídá něco o hráčích,pohledy kapitánů a je vidět jak kvalifikaci prožívají v různých zemích. Později se události často opakují a až na 2 týmy sledujeme marný boj týmů proti výrazně větším státům, který mají výrazně více lidí a proto jsou samozřejmě o něco lepší. Kdyby to mělo méně dílů, bylo by to super. Takhle to bylo zbytečně protahovaný a šlo to výrazně zkrátit, aniž bychom přišli o něco důležitého. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nápad jít na týmy přes jejich kapitány je ok, ale jako celek se tahle série moc nepovedla. Zajímavé momenty se tu sice najdou, ale ve finále je to strašně roztříštěné, roztěkané a nakonec se to samo zfauluje ve vápně a nařízenou penaltu to kopne mimo stadion. Škoda...40% ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Kapitán má na tým větší vliv než se zdá. Věřím tomu, jsem fotbalový trenér. Možná je tahle sonda do kapitánských duší pro někoho nudná, ale mě to bavilo. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • Ve 4. epizodě 1. série s názvem Tell the Man to Put on His Shirt je v seznamu klubů Guélora Kangy uvedená SK Slavia Praha. Ve skutečnosti hrál za tým AC Sparta Praha. (Zix.)
  • V závěrečné části kvalifikace vedl reprezentaci Libanonu český trenér Ivan Hašek, který je v dokumentu vícekrát vidět. (Zix.)
  • V 6. epizodě 1. série s názvem What if We Don't Qualify?, když dá Mexiko vyrovnávací gól na 1:1, zazní v českém dabingu: „Mexiko–Jamajka 1:0.“ (Zix.)

Reklama

Reklama