Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (1 943)

plakát

Modrý samet (1986) 

10/10. Už dlouho mi po žádném filmu nebylo tak dobře, jako po tomto. Úchvatná práce Davida Lynche, která ani po skoro 40 letech neztratila žádné své kouzlo. Film by z fleku mohl jít do kinosálů i dnes a málokdo by poznal, že se jedná o pecku z osmdesátek. Ten střih, ta kamera, nasvícení...nemám slov. Zkrátka film který předběhl svou dobu a co by některé dnešní mainstream filmy daly za to, aby se jim podařilo vybudovat takovou atmosféru, jako se tomu povedlo právě tady. Napětí se po většinu filmu dalo krájet a těžko si budu vybavovat, který film z druhé poloviny 80. let byl lepší než modrý samet. Soundtrack mám ve svém playlistu a vždy když přijde řada na "Blue Velvet" od Bobbyho Vintona, s blaženým pocitem si zavzpomínám na to, jak zatraceně dobrý tento film je. Tohle je MUST SEE!

plakát

Všemocný (2011) 

6/10. První polovina filmu skvělá, hltal jsem doslova každou scénu. Vizuál skvělý, herci taktéž dobrá práce. Poté nevím kde se stala chyba, ale film u mě ztratil veškerý drive a tak nějak se dopotácel do konce. Asi bude chyba u mě, ale to co si film celou první půli budoval u mě v té druhé ztratil.

plakát

Tady Havel, slyšíte mě? (2023) 

Přehlídka panoptika té nejnevybranější společnosti na jednom místě. Čecháčci co jsou rádi že si se svým jednociferným IQ dokázali založit ČSFD profil tu budou moralizovat a kárat zrovna Havla - jednoho z celosvětově nejuctívanějších lidí  co naše republika vyprodukovala (což jde i v dokumentu postřehnout) aneb "Velcome to Čekyja". Některým lidem z našich (ko)kotlin by prospěla návštěva na čerstvém vzduchu. Ale holt musí mít názor na všechno, který vlastně ani nikoho nezajímá. Tak rychle nasednout do vlaku a hurá na demošku na Václavák bojovat za mír!!!

plakát

Mistři hazardu (2005) 

5/10. Asi nejzbytečnější komedie, kterou jsem za poslední dobu viděl, ale nutno dodat, že jsem si i já ve filmu našel pár scén, které mě bavily. Neurazí, nenadchne ale určitě bych našel z fleku tucet dalších a lepších komedií a pohodový večer.

plakát

Polda (2016) (seriál) 

Pokud chcete poldu sledovat kvůli kvůli krimi stránce, budete asi zklamáni. Případy jsou tuctové a většinou Vás v nich nic nepřekvapí. Největší síla seriálu spočívá v hlavních protagonistech, kteří jsou dobře napsáni a ještě lépe zahráni. Casting se zde opravdu povedl a ten retro styl do dnešní moderní doby seriálu neskutečně sluší. Po technické stránce také není co vytknout - kouká se na to dobře, lokality jsou pestré a stejně tak i lokalita případů, jejichž kvalita už není tou nejsilnější stránkou jak jsem psal na začátku. Seriál měl po celou dobu vysílání vysokou sledovanost, tak uvidíme, zda to 6. série byla opravdu tou poslední. Osobně si myslím že spíše ne.

plakát

Polda - Série 6 (2024) (série) 

Kdo to dosledoval až sem, určitě to nesleduje kvůli krimi stránce ale kvůli hrdinům, kteří jsou dobře napsáni a ještě lépe zahráni. Casting se zde opravdu povedl a ten retro styl do dnešní moderní doby seriálu neskutečně sluší. Po technické stránce také není co vytknout - kouká se na to dobře, lokality jsou pestré a stejně tak i případy, jejichž kvalita už není tou nejsilnější stránkou. Seriál (respektive 6. řada) měl vysokou sledovanost, tak uvidíme, zda to byla opravdu poslední řada. Osobně si myslím že ne.

plakát

Polda - Konec (2024) (epizoda) 

No celý závěr mi přišel, že byl udělán strašně narychlo a dle mého by si zasloužil delší prostor a větší péči. Co se hudby, nasvícení, kamery týče, to bylo opět na skvělé úrovni. Za mě je to škoda, šlo to udělat lépe, ale i tak jsem jakožto OG fanoušek českého poldy vlastně docela spokojen.

plakát

Slídil (2014) 

8/10. Skvělé vyobrazení toho, kam až jsou některé (bulvární) hyeny schopny zajít pro dobré záběry a poplácání po zádech od nadřízených. Jake Gylenhaal podal přesvědčivě chladný výkon, který jsem mu věřil od začátku do konce filmu. Film který úplně zapadl a já ho objevil náhodně v jeden sobotní večer na ČT2. Atmosféra především v druhé polovině filmu se dala chvílemi krájet. Moc povedený thriller.

plakát

Zjizvená tvář (1983) 

7/10. Pokud snímek vidíte až po Mafiánech, Kmotrovi, Tenkrát v Americe a všech těhle profláknutých mafiánských filmech, nemá Vás to už ničím novým překvapit. Pokud bych film viděl před výše zmiňovanými snímky, byl bych asi odvařený. Takhle je to poctivý mafiánský příběh co Vás uchvátí skvělým hereckým výkonem Al Pacina nebo Michelle Pfeiffer a především skvěle vyobrazenou atmosférou 80´s Ameriky, diskoték a všeho okolo.

plakát

PSH Nekonečný příběh (2022) 

7/10. Povedený dokument o legendách českého rapu z Prahy. Jen bych možná uvítal více záběrů z koncertů, i když chápu že tohle není žádný záznam z koncertu, ale plnohodnotný dokument. Moje nejoblíbenější skladba asi už navždy zůstane "Praha" a Jižní Město".