Reklama

Reklama

La Tranchée

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Kanada, 2010, 6 min

Režie:

Claude Cloutier

Recenze (3)

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Asi nejvíce protiválečný film, jaký jsem kdy viděl. Claude Cloutier umí skvěle vyprávět pomocí obrazu. První světová válka byl konec všeho, konec ideálů mocenského vedení evropské politiky. Bohužel politici i lidé byli natvrdlí a potřebovali ještě druhou. Poté pyšní Francouzští pravicoví politici válku Alžírskou, pak další a další války studené i horké. Válka začíná v mém srdci v okamžiku, kdy přestanu hledat cestu k pochopení druhého člověka, když místo hledání Pravdy s láskou a pokorou, začnu prosazovat svoji pravdu. Válka začíná v mém srdci ve chvíli, kdy místo hledání skutečné Pravdy, začnu pravdu vlastnit a prosazovat tuto svou pravdu silou. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Silné téma. Cloutier je skvostný kreslíř, ilustrátor, animátor. U tohoto filmu si myslím, mohl být v animaci preciznější. Nelíbí se mi tolik jako animace u filmu Du big bang à mardi matin (The Big Bang to Tuesday Morning). ()

Reklama

Rebeca 

všechny recenze uživatele

1. sv. válka, mladý voják v zákopu, vzpomíná, myslí na domov... silné protiválečné poselství cítím až jako tryznu... smutek  z nenaplněných snů...detailně propracovaná animace autora. ()

Reklama

Reklama