Reklama

Reklama

Strano ricatto di una ragazza per bene, Lo

  • USA Blackmail (neoficiální název)

Obsahy(1)

Babel (Brigitte Skay), mladá hippie na těžkých drogách, přemlouvá své přátele k fingování svého únosu, aby získali výkupné od jejího bohatého otce Hermana. Jak se dalo očekávat, nešlo to tak hladce, jak si původně naplánovali. Došlo k neplánovanému zabití a zradě. Záměr únosu tedy nakonec nedopadl zrovna podle jejich představ. (Karlos80)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Raritní krimi-thriller (typický Eurotrash) z prostředí hippie, takže nechybí sex (lesbický především), drogy, a pořádnej rokec, ale také fingovaný únos jakožto hlavní zápletka filmu, ale vše bohužel nejde tak hladce jak bylo předem naplánováno..více ve filmu. Film má velmi jednoduchý děj, obsahuje dostatek nahoty, ke konci i násilí, ale jinak nejde o nic mimořádně explicitního. Samotný konec (ne, ovšem úplně ten poslední zvrat!) a několik dobrých zvratů které mu předcházelo, to je asi to nejlepší z filmu. Snímek natočil Luigi Batzella (zde pod pseudonymem Paolo Solvay) známý především svými dvěma nazisploitationy z roku '77, v hlavní roli s mladou Brigitte Skay, která tu většinu filmu tráví nahoře bez a ve slušivých kostýmech, a pak nutno dodat že opět v dobře potrhlé roli (viz "San Babila ore 20 un delitto inutile") a Rosalbou Neri bohužel jen ve vedlejší roli, její nejlepší scéna je tady při předání výkupného. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Prvně je třeba upozornit na nepřesný popis v obsahu děje filmu. Hlavní hrdinka Babel není závislá na tvrdých drogách, ale mohla by se podle policejního komisaře stát, pokud nepřestane kouřit tu zatracenou marihuanu! Ale jinak je to v podstatě jedno, protože i po trávě se můžeš dostat do rauše, což je pro tenhle příběh podstatné... Film bývá řazen mezi gialla, o čemž by se dalo polemizovat, celkově je to ale každopádně naprostá bída. I když jedna ze závěrečných scén svým vyhrocením uspokojí, úplný závěr vše dokonale shodí skoro až do odpadu. ()

Reklama

Reklama