Reklama

Reklama

Kamčatka, tajuplná země

(TV film)
  • Francie Kamtchatka, terre secrète (více)
všechny plakáty
Francie, 2018, 90 min (Alternativní 52 min)

Obsahy(1)

Neklidná země na konci světa fascinuje nespoutanou přírodou a neprostupnou krajinou... Poloostrov Kamčatka leží na Dálném východě. Odděluje Ochotské moře od Beringova. Dříve strategicky utajené území s omezeným přístupem se v posledních desetiletích zpřístupňuje světu. Odvážným návštěvníkům nyní odhaluje svou jedinečnou krásu a kouzlo. Život na Kamčatce ovlivňují dvě stovky vulkánů, z nichž třicet je stále činných. Většina z nich je zapsána na Seznamu světového přírodního dědictví UNESCO. Sopky vybuchují i několikrát do roka, ale řádění ohnivého živlu však nemívá oběti, protože Kamčatka je takřka liduprázdná. Hustota osídlení je zde jeden obyvatel na kilometr čtvereční. Rozhodně však stojí za prozkoumání. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

AhojTuHanka 

všechny recenze uživatele

Kamčatka mě vždycky fascinovala a když na mě tenhle dokument náhodně vyskočil v TV, s radostí jsem zaplula do gauče. Mnoho informací na internetu o tomto vzdáleném místě není, takže jsem ráda, že dokument splnil má očekávání a dozvěděla jsem se požehnaně. Jak z geografické stránky tak etnografické. Francouzi udělali moc dobrou práci. Hvězdu ubírám, protože některé části byly až moc zdlouhavé, a taky protože dokument sám o sobě není nikterak speciálně pojatý. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument na České televizi. Směs krásné přírody a krásné kultury předávané z generace na generaci bez přistěhovalců. V lednu naměřili ve vesnici minus 53 stupňů. Léta jsou krátká, ale díky kryté poloze v zálivu je v hlavním městě klima celkem příjemné. Spousta termálních koupelí. Hustota jeden obyvatel na kilometr čtvereční je v dnešním rozsouloženém přelidněném světě velmi relaxační stejně jako sledování tohoto dokumentu. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Vůz, který používají seismologové, je KamAZ-43114, ruský nákladní automobil s pohonem všech kol vyráběný společností Kamaz v Naberezhnye Chelny. Vozidlo bylo vyvíjeno od roku 1991 a sériově vyráběno od roku 1995. Hlavním rozdílem mezi modelem a jeho předchůdcem KamAZ-4310 je výkonnější motor. (sator)

Reklama

Reklama