Reklama

Reklama

Myší akrobat v obilí

(TV film)
  • Francie Aélia, la souris des moissons (více)
Francie, 2020, 50 min

Obsahy(1)

Uhánět džunglí propletených tenkých stébel trav a rákosí, navíc často zmítaných větrem, není nic jednoduchého. Jen myška drobná si s tím dokáže poradit... Pobřeží severozápadní Francie. Bretaňský poloostrov. Jeho břehy lemují rozlehlé mokřiny. Porostlé jsou hustým rákosím. Jsou tu až magická místa, obydlená tisíci nejrůznějších živočišných druhů. Mezi ně patří drobný hlodavec obdařený až výjimečnými schopnostmi k přežití. Říká se, že před osmdesáti tisíci lety jeho předkové pocházející z Číny dobyli, močál po močálu, celý svět. Myška drobná, nejmenší evropský hlodavec. Zdálo by se, že je předurčena strávit jej v rozlehlém rákosovém lese, ale sled příštích událostí jí zakrátko přinese nečekaná dobrodružství. Všude vládne relativní klid a mír. Když totiž v dospělosti vážíte šest gramů – tedy stejně jako kostka cukru – není radno ani na okamžik ztrácet ostražitost. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V záplavě dokumentů o velkých zvířatech a obyvatelích naší planety převážně z Afriky je osvěžující vidět malého evropského tvorečka, kterého můžeme dobře znát i my. Jak je malá, jak se musí vyhýbat nebezpečí, jak opravdu působí jako akrobat. Vcelku klidný a pohodový dokument o tvoru, jež jistě mnoho dokumentárních portrétů nemá. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Včera jsem doma do pasti ulovil dvě myši a třetí , nejchytřejší ,si na ní dává pozor a je jen slyšet. Sestra říkala, ať se podívám na dokument o myšších a tento na České televizi je snad jedinný , který byl natočen. Pořídím si tedy na myši zmiji , užovku nebo poštolku. Nevěděl jsem, že myši žijí jen na okraji pole s obilím a ne uprostřed. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama