Reklama

Reklama

Metr X

(amatérský film)
všechny plakáty
Česko, 2000, 78 min

Obsahy(1)

Asi jen málokdo ví, že ve vesmíru je ještě jedna úplně stejná sluneční soustava jako naše.A tedy i naše země má své zrcadlo. Na této zemi se dějí události ve stejnou dobu a čas jako u nás, ale s drobnými chybami, protože jejich systém má chyby ve výpočtech, které si označuje –X- a zapisuje do své databáze. Chyby jsou kontrolovány a podle vážnosti opraveny. Systém tyto chyby kontroluje programem pomocí tzv. kontrolního metru…. Ten program jmenuje „METR X““

Film Matrix z virtuálního světa se díky netradičnímu pojetí tématu stal brzy kultovním snímkem a není divu, že se kromě oficiálních pokračování dočkal i natočení nejrůznějších parodií. Jednou z nich je i amatérský Metr X, který před lety vyprodukovala skupinka studentů z Brna. Film se podobně jako mnoho dalších hollywoodských snímků inspiroval věhlasnými scénami bojů Tea, Morfea a Trinity s agentem Smithem. Ovšem scénář je zcela původní a zpracování příběhu vskutku originální. (dravve)

(více)

Recenze (44)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Na základní škole jsem spolu s dvěma kámoši chtěli natočit kung-fu film - měli jsme vymyšlený děj, připravené náčiní, našli jsme dobré místo natáčení, pomalu jsme uvažovali o kostýmech atd. To vše samozřejmě v rámci velmi scvrklého rozpočtu. Nakonec z toho všeho sešlo zato "freakům", kteří natočili ochotnickou parodii na MATRIX s názvem METR X to vyšlo. Musím se přiznat, že jsem si tento film pustil s vcelku velkou nedůvěrou; v mnohém byly mé obavy naplněny, v něčem naštěstí ne. Celé natáčení bylo do určité míry ulehčeno více/méně pevným držením se MATRIXovského scénáře. Jediným větším úkolem tedy bylo vše natočit úměrně použitým prostředkům a hlavně naimplantovat vhodné parodické momenty a vtípky. Fórky to leckdy nebyly špatné, ale někdy už jsem se začínal nudit. Někdy byla naštěstí nuda "zahnána" tím, že jsem uvažoval, jak budou technicky vyřešeny určité scény z MATRIXu - scéna s kamiónem, helikoptérou, cesta výtahem atd. Uznávám, že je to zvukově i obrazově v tristní kvalitě, ale jako "studentské dílo" to není zas tak špatné; vše samozřejmě do té chvíle, dokud tito sympatičtí "freaci" nebudou mít "vyšší ambice". 30/100 dávám především ze 3 důvodů: 1. některé fórky jsou povedené, 2. jde o "ochotnický počin" a v tomto světle se dají odpustit mnohé nebo alespoň některé prohřešky a 3. ti "freaci" se u samotného natáčení museli šíleně bavit. ()

LadyGothic 

všechny recenze uživatele

To byla hrozná kravina! Ale vtipné jak cyp, děcka si z toho udělaly super srandu. A na tu dobu se začátkem internetu a na nevyzrálou domácí techniku fakt cením dlouhometráž, dabing (i když byl fakt otřesný), střihy, maskování, kostýmy i přidávání zvuků. Herci dobrý, ale nejvíc se mi líbil Morfeus. To byla klasa. Bylo moc fajn vidět po domácku udělaný metrix. Zejména v Brně. A na konci šalina v Lišni? Moje srdcovka. A nostalgie. Reklamy taky supr přídavek. Trochu cringe no. Ale i tak věřím, že děcka si natáčení určitě užily :)... To sedlo! ()

Reklama

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Na české poměry velice vydařený amaterský film. Už je to mnoho let, co jsem jej viděl, ale scéna s házením plyšáků a Týjo v hlavní roli.. .....Tento film má asi podobný význam jako třeba Pár pařmenů. Rozhodně bych takováto undergroundová díla nezatracoval, jsou součástí naší společnosti. nejedná se však o nic dlouhodobě hodnotného, jen jakási součást momentálního stavu pubertálních jedinců v jedné malé středoevropské zemičce roku 2000. ()

M@x.sK 

všechny recenze uživatele

Vrchol amaterizmu. Hrozne natočené, otrasný zvuk a 90% scén "predabovaných" mikrofónom z headsetu za 50KČ. A vadí mi to??? Absolútne nie! Tento študentský film spravili ludia s ktorými by som rád vybehol na pivo a smial sa do rána bieleho. Prvý krát som tento počin videl asi v pätnástich a s kamošmi nám prišiel neskutočne vtipný. Aby som bol úprimný, znovu som ho videl asi po 9 rokoch a tie absurdné a primitívne vtipy mi prišli stále rovnako vtipné. Aj keď uznávam, že zapracovala aj nostalgia. "Víte který organizmus se takhle chová? Jediný na téhle planetě tak jako vy?" "PEJSCI" :) :) :) ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Technické provedení a herectví samozřejmě na odpad, ale vtipnost hlášek a zejména nostalgie vytáhne můj závěrečný verdikt na tři hvězdy. Jde řece jen o dobový klenot, jakýsi bratranec Páru pařmenů. "Asi bych neměl nosit ty černý brýle, nějak blbě s nima vidím. ... Mám dva tácy. ... Říkal jsem doprava, ty blbe! ... Obě lentilky vysílají EM pulzy k lokalizaci, takže je jedno, kterou sis vzal. - Hajzle. ... Tak co, už se ti chce brečet? ... Snaž se na všechno zapomenout, strach, pochyby, i na toho Ježíška, osvoboď svou mysl. ... Ku**a, zatracenej Eurotel." ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno