Reklama

Reklama

Piráti: Skutečný příběh

(TV film)
  • Francie La Véritable Histoire des pirates (více)
Francie, 2022, 92 min (Alternativní 52 min)

Obsahy(1)

Kdo by neznal piráty! Muže s dřevěnou nohou, papouškem na rameni a lodí plnou zlata. Romantické a téměř mytické postavy, hvězdy velkofilmů. Jací však byli ve skutečnosti? ... Piráti byli vždy oblíbenými hrdiny. Byli to však jen námořníci ukrývající poklady na dně zátok, nebo násilní lupiči? Jaká byla realita jejich každodenního života a s kým obchodovali? Doposud bylo nalezeno jen velmi málo vraků pirátských lodí, které by bylo možno prozkoumat. Proto o životě těchto mužů víme velmi málo. Na Mauriciu a v zátoce ostrova Sainte-Marie u Madagaskaru zkoumají archeologové pozůstatky lodi slavného piráta a na souši hledají stopy pirátského osídlení. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, po shlédnutí o rok staršího seriálu Ztracené království pirátů nemám zrovna pocit, že toho víme o pirátech tak málo. Tvůrci se zde zaměřili hlavně na potápěčské hledání pirátských lodí. Přitom těch pokladů moc neobjevili a o pirátech samotných jsme se také nedozvěděli příliš. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skutočná bieda, nie príbeh. Človek sa tešil na veľké odhalenie dávnych pirátov, ale tu boli skôr potápači a hľadanie starých tajomstiev, z ktorých vlastne väčšina nájdená ani nebola. Len sme sa ponárali, sem tam niečo vylovili, ale zaujímavého materiálu dosť málo. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama