Reklama

Reklama

Po proudu

  • Německo Drifter - Welcome to Berlin! (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pohlcující portrét berlínské queer klubové scény vypráví příběh dvaadvacetiletého Moritze, který se právě přestěhoval do Berlína za svým přítelem Jonasem. Nezkušený Moritz nemá příliš plánů do budoucna a chce žít s Jonasem v poklidném vztahu. Když ho ale Jonas nečekaně opustí, získá Moritz konečně impulz začít experimentovat a objevit, kým doopravdy je. Jeho „druhý coming-out“ se odehrává v technoklubech, na zadních sedadlech taxíků, i v bytech lidí z BDSM komunity. Moritz získává nové přátele a užívá si možnost projevit své doteď potlačované touhy. Také ale odkrývá temné stránky svého nového životního stylu. Podaří se mu dospět a neztratit sám sebe? (Queer Kino)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (5)

strachon 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl na zakončení Mezipater, aniž bych bych ho cíleně vyhledal. A vzhledem k tomu, že jsem od něj neměl téměř žádná očekávání, byl vlastně velmi příjemným překvapením. Lorenz Hochhuth výborně sedne do celého vývoje své hlavní postavy od prvotní polohy neotrkaného slušňáčka toužícího po vztahu, citlivého a zraňovaného chlapce po... prostě dál a dál. Řada dalších postav z prostředí berlínské nekonformní klubové a drogové scény se v jeho příběhu mihne jen na chvíli a pak se znovu vrací, nebo jen tak bez velkého vysvětlování zmizí. Divácky možná trochu zaskočil ten první časový skok, ale u dalších skoků už si člověk zvykl. Pozitivní je jak představení široké palety identit, osobností a modelů, tak i skutečnost, že vývoj není jen tak nějak moralistně přímočarý a nespěje šablonovitě k tragickému konci člověka ztraceného a utopeného v jakémsi bahně velkoměsta. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Název filmu trefně popisuje cestu hlavní postavy, která se ve snaze poradit si s osamělostí v novém městě nechává unášet vlivem lidí, se kterými navazuje vztahy. Moritz postupně při ochutnávání nabídky velkoměsta absorbuje životní styl queer známých z tanečních párty a ztrácí svůj původní charakter a zřejmě i schopnost mít normální stabilní vztah. Film má fungující atmosféru randění po berlínských bytech a improvizovaných tanečních párty v betonových prostranstvích, pomáhá, že tvůrci moudře zvolili přístup nesoudícího pozorovatele. ()

Reklama

JanJakJan odpad!

všechny recenze uživatele

Smutný pohled na to,  jak si najít místo ve společnosti. K zamyšlení stojí ve společnosti koho. To tam není. Berou se zde jen fakta. Přijedeš do velkoměsta a hledáš. Hledáš si nové známe, přátele, partnera… bohužel zde chybí sebereflexe a konec filmu, kde nadějný kluk končí spokojen se stavem, že je feťák s bizarními kamarády. Další dějová linka je taky absurdní, vlastně 36leta buzna nemá nic čím by 20 leteho kluka “zabavila”…  Další, že být povolný je skvělá šance si i vydělat.  Strašně mě takové filmy štvou, je to snad ještě horší než zarostlý hromotluk v růžové košili s rukou ala chůva fajn a hláskem Aťky Janouškové. Úplně první scéna je jak z 90kových porno filmu, vzhledem k dalšímu obsahu úplně zbytečná a zbytek jak rychlý souhrn ročních instastories party feťáků. The end ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Hrozná pozéřina s vyčpělým stereotypním trojúhelníkem Berlín-gayové-drogy. Ne, s tímto na mě už prosím nechoďte. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Bohužel dost smutný obraz dnešní mladé generace. Děj se sice odehrává v Berlíně, ale mohl by být zasazen i do jiných oblastí. Dojem z tohoto je však třeba oddělit od hodnocení filmu. Zde vidím určité nedostatky ve střihu, kdy některé obrazy náhle skončí a chybí navázání na další. Kamera začne poněkud zostra, pak ale naopak chybí odstup. Zvuková stránka velmi vhodná. Celkově oceňuji práci všech, kdo se na filmu podíleli, herců bylo dost, lokality různé, muselo to být náročné. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama