Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 438)

plakát

Pavučina (2023) 

Že dnes nejde natočit kvalitní horor se skutečně strašidelnou atmosférou? Pak jste neviděli Pavučinu. Když jsem v kolonce "produkce" viděl jména Setha Rogena a Evana Goldberga, ani se mi nechtělo věřit, že tihle dva kdysi stáli za legendární komedií Superbad. Pavučina je o dávných křivdách, děsivém tajemství a hlavně je hororem, u kterého se budete opravdu bát. Horory s dětskými hrdiny ukazují, jak mají vypadat kvalitní žánrovky.

plakát

Americká elegie (2020) 

Ron Howard pořád umí. Skvělé sociální drama, opravdu silný příběh. Akorát musíte zapomenout, jaký idiot se z J. D. Vance vyklubal po roce 2020.

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Určitě ještě lepší než jednička a to už je co říci. Není to jenom těmi Vejprty, co se vydávaly za Gruzii. :)) Druhé Vyproštění obsahuje množství morálních dilemat, kdy se některé postavy včetně hlavního hrdiny musí rozhodnout, na kterou stranu barikády se přidají. K tomu je zde opět pečlivá akce, která je opět parádní a možná i drsnější než minule. Vyproštění ani podruhé nepoleví ve vysokooktanovém tempu a závěr je opět oslím můstkem na již chystaný třetí díl.

plakát

Vyproštění (2020) 

Skvělá oddychovka, dobře jsem se bavil. Chris Hemsworth do své postavy bezvadně zapadne, jeho Tylera mu bez problému věřím. Akce šlape na plný plyn a příjemně odsýpá. Někdo řekne, že je Vyproštění spotřebním zbožím, ale občas je fajn vidět nějaké příjemné spotřební zboží než ambiciózní snímek, který si posléze namlátí kvůli nesoudnosti tvůrců. Víc takových filmů jako Vyproštění.

plakát

Pozlátko (2023) (seriál) 

Asi vážně miluju tyhle temné seriály ze světa bohaté mládeže a jejich rodin aneb za hezkou fasádou se skrývají velmi ošklivá tajemství. Belgický seriál Pozlátko není výjimkou a musím říci, že jsem si to opět skvěle užil. Chemie mezi postavami je výborná, celý seriál je perfektně napínavý a jednotlivé střihové montáže doslova infarktové. Pozlátko má výborné obsazení a nenechá vás vydechnout až do nečekaného konce. Druhá řada už byla ohlášena a jsem zvědavý, jak tvůrci navážou na vysoce postavenou laťku.__________Btw. režisér Tom Goris režíroval původní belgickou verzi seriálu Smysl pro tumor.

plakát

Hra na city (2024) 

Německá komedie, která vychází z Naprostých cizinců, to nemůže být úplně špatné, říkáte si. No... může. Znovu jsem si uvědomil, jak mi německý prvoplánový humor vůbec nesedne. Zasmál jsem víceméně výjimečně. Scéna s nahým ping-pongem byla jediná, která byla opravdu vtipná, ale jinak mi Spieleabend přišel jako naprostá ztráta času. Snad příště narazím na pořádné německé festivalové drama na spravení chuti.

plakát

Smiley (2022) (seriál) 

Pokud chcete srdceryvnou romanci se vším, co k tomu patří, jděte ke Španělům. Smiley je ultimátní moderní romantika, která právem aspiruje na klasiku. Plnokrevné postavy, srdceryvné melodrama, silné emoce, skvělý soundtrack a odehrává se to ve vánoční Barceloně. Smál jsem se, byl smutný, držel jsem hrdinům a hrdinkám palce, aby jejich příběhy dobře dopadly. Co více si přát. Je to geniální a byl jsem u toho štěstím bez sebe.

plakát

Blade: Trinity (2004) 

Čekal jsem mnohem větší průšvih, ale ve výsledku byl závěrečný díl Bladea celkem fajn a nějaká katastrofa se opravdu nekoná. Wesley Snipes, Jessica Biel a mladý Ryan Reynolds odvádějí klasický standard. Zvláště poslední jmenovaný působí dojmem, jako by se připravoval na svou životní roli Deadpoola. Slušně hláškuje a navíc má pěkné tělo, na které jsem rád podíval. Ale záporácký Drákula v podání Dominika Purcella průšvihem je, v jeho případě pověsti opravdu nelhaly. Platí nepsané pravidlo, že dobrý film dělá dobrý záporák, což Purcell opravdu není. Nemá charisma, působí jako tupý svalovec a vůbec z něj nejde respekt. Ale atmosféra zůstala slušná, scénář klasický archetyp a akce taky neurazila. Ale je dobře, že zůstalo pouze u trilogie.

plakát

Blade 2 (2002) 

Další z těch mnoha příkladů, kdy dvojka je lepší než jednička. Je to především zásluhou Guillerma Del Tora a českého nádechu, který se line téměř celým snímkem. Marek Vašut zde sehrává další ze svých ikonických rolí, Karel Roden tu má trestuhodně malý prostor, ale pražská atmosféra je i tady neopakovatelná. Druhý Blade je svižnější, audiovizuálně nápaditější (i když CGI efekty podobně jako u jedničky mají už svůj věk), Wesley Snipes je ještě lepší a dvorní Del Torův herec Ron Perlman si svou roli užívá opět po svém. Akční marvelovky před vznikem MCU (2009) byly jiné, ale Blade 2 naštěstí obstojí jako samostatný film i po více než dvaceti letech.

plakát

Blade (1998) 

Čekal jsem, že první Blade notně zestárne oním nepříjemným způsobem, ale s výjimkou finálové scény s otřesnými CGI efekty jde o velmi zábavnou marvelovku z doby, kdy se kolem superhrdinských látek nemotal Kevin Feige. Blade si nehraje na něco, čím není, je zábavný a má výbornnou atmosféru. Wesley Snipes se pro roli lovce upírů doslova narodil. Skvělá záležitost.