Reklama

Reklama

Duty After School

(seriál)
  • Jižní Korea Banggwa Hu Jeonjaenghwaldong (více)
Jižní Korea, 2023, 10 h (Minutáž: 60 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Studenti posledního ročníku Sungjinské střední školy se chystají na klíčový okamžik svého života – za 50 dní je čekají přijímací testy na vysokou školu. Jejich přípravy jsou ovšem zmařeny, když propukne mimozemská invaze. Nyní jsou studenti nuceni bojovat proti extraterestrickému hmyzu ve snaze zachránit svoji zemi a získat přitom extra body ke zkoušce. (mikki089)

(více)

Recenze (5)

Timothy 

všechny recenze uživatele

Ale tak pardon, vždyť to bylo super. Škola, emzáci, akce, emoce, humor, co víc si přát. Rozjíždělo se to pomalu, pak to bouchlo, aby se to zase trochu uklidnilo a konec explodoval. Herecké výkony hlavně v emocích naprosto prvotřídní, vřískot mi nevadil, jelikož odpovídal situaci. Nelogické chování postav je bolavá noha kde čeho, odpustil bych jim to. Vývoj vztahů mezi postavami i samotný vývoj postav, bojové scény i ty humorné, prostě skvělé a jako třešnička na dortu kouzelná Yeo Joo-ha. V první řadě jsem si to pustil kvůli Lim Se-mi, ale nakonec jsem si našel i ostatní a nic mi nechybělo, závěr mě rozkopal a budu ho dlouho rozdýchávat. ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Jako masochista a milovník všeho asijského jsem to poctivě dokoukal. Není to první a ani poslední seriál asijské provenience, který si bere na paškál školství, ale dělá to povrchně a neinvenčně. Je například známým faktem, že asijci mají v průměru z jednotlivých ras nejvyšší IQ (žebříček IQ podle národnosti: Hong Kong, Singapur, Jižní a Severní Korea, Japonsko a Čína, až na dalších místech se umístila Evropa a Amerika, zdroj ). Bohužel se to netýká asijských scénáristů nebo přinejmenším těch podepsaných pod tímto seriálem. A doufám, že nejsem jediný, který si všiml neobvyklé podobnosti mimozemšťanů s tím z filmu Live. Tolik k asijské originalitě. ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Miestami mi dosť vadil ten ukričaný vreskot a plač, rovnako ako vykonštruované problémy, ktoré boli len aby boli (Zem napadnú ľudožrútski mimozemšťania, ľudia umierajú po stovkách a študentom ani nenapadne, že by mohli zrušiť záverečné testy? Nám na zrušenie maturity stačil aj covid). Ale za nevypočitateľné úmrtia a záver si to tie štyri hviezdičky zaslúži. ()

mata77 

všechny recenze uživatele

Námet tejto kórejskej sci-fi série je zaujímavý a vo svojom základe ponúka hneď niekoľko možností, akým smerom sa môže dej poberať. Po úvodnej stredoškolsky ladenej epizóde preto tvorcovia nestrácali čas a rovnými nohami skočili do nečakane drsnej akcie a rýchlych zvratov. Po desiatich epizódach tým najzaujímavejším pre mňa ostal samotný námet. Herecké výkony niektorých mladých hercov tiež neboli na zahodenie. Chválim bojové scény, ktoré boli miestami až desivo realistické. Vývoj vzťahov medzi postavami tvorcovia tiež nepodcenili a venovali mu kľúčové postavenie v celom námete. Na škodu ale bolo otravne nelogické správanie postáv, niektoré vážne podcenené kostýmové detaily a celkovo opakujúce sa scény. Kórejské stredné školy sa vyznačujú veľmi prísnym bodovacím systémom. Toto vedie k extrémnej súťaživosti medzi žiakmi a vyťahuje na svetlo aj ich zlé charakterové vlastnosti. Tento seriál poukazuje aj na tento fakt. ()

Nam.94 

všechny recenze uživatele

S příchodem velitele to začalo být o něčem,  po odchodu velitele to začala být stejná srajda jak na začátku.  Ty děti byly tak moc na facku že to snad ani není možný,  jdou ven, vidí že na ulici je úplně prázdno a běhají tam malé potvory, které zabíjí cokoliv co dýchá a rozhodnou se sabotovat vojenské jednotky, naplánovat útěk a i přes nebezpečí, jaké na ně číhá, chtějí opustit bezpečí,  které jim vojáci dopřávají. Bylo tam nespočet momentů, který nedávaly smysl nebo byly úplně random. Obsahově to není špatné ale jediný co se fakt povedlo byl velitel a seržant, všichni ostatní byli uplakánci a podrazáci. ()

Reklama

Reklama