Reklama

Reklama

Krásné země z výšky: Baleáry

(TV film)
  • Velká Británie Aerial Profiles: The Balearic Islands (více)
Velká Británie, 2020, 52 min

Obsahy(1)

Ostrovy ve Středozemním moři jsou známé především jako dovolenková destinace, ale mají také fascinující historii a skutečně velkolepou krajinu... Baleárské ostrovy tvořené řetězem čtyř hlavních ostrovů leží ve Středozemním moři, jen 80 kilometrů od španělského pobřeží. I když jsou Mallorca, Menorca, Ibiza a Formentera pro mnohé hlavně jen oblíbené prázdninové destinace, nabízí toho mnohem víc. Každý z ostrovů má odlišnou atmosféru. Můžete zajet do malých starobylých vesniček nebo navštívit moderní přímořská letoviska. I proto si na Mallorce prohlédneme hlavní město Palma, na Menorce prozkoumáme některé pevnosti, poznáme noční život na Ibize i pláže a malá letoviska na Formenteře. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Původní lesy až na ty v pohoří Tramontana zdecimovány. Pelidněný turistický Disnejland, kde se dají jen občas nalézt i odlehlejší místa. Všude nedostatek vody. Nedivím se, že na Ibize začíná život až se západem slunce a přes den se spí. Nejhnusněji pouštně vypadá Menorka. Dokument na České televizi. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Bylo to  krásné a zajímavé. Historie, obrázky, informace, kochání se, ale mně ta Mallorca přišla trochu slabší. Tam bylo ještě tolik míst, které by si zasloužily i z výšky zhmotnit a něco k tomu přihodit... Myslím tedy... odborný komentář. Přišlo mi to lehce neúplné, ale co zase může být tak dokonalé. Takže čtyři poctivé hvězduše. Hezké to bylo. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama