Reklama

Reklama

Krásné země z výšky: Baleáry

(TV film)
  • Velká Británie Aerial Profiles: The Balearic Islands (více)
Velká Británie, 2020, 52 min

Obsahy(1)

Ostrovy ve Středozemním moři jsou známé především jako dovolenková destinace, ale mají také fascinující historii a skutečně velkolepou krajinu... Baleárské ostrovy tvořené řetězem čtyř hlavních ostrovů leží ve Středozemním moři, jen 80 kilometrů od španělského pobřeží. I když jsou Mallorca, Menorca, Ibiza a Formentera pro mnohé hlavně jen oblíbené prázdninové destinace, nabízí toho mnohem víc. Každý z ostrovů má odlišnou atmosféru. Můžete zajet do malých starobylých vesniček nebo navštívit moderní přímořská letoviska. I proto si na Mallorce prohlédneme hlavní město Palma, na Menorce prozkoumáme některé pevnosti, poznáme noční život na Ibize i pláže a malá letoviska na Formenteře. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Původní lesy až na ty v pohoří Tramontana zdecimovány. Pelidněný turistický Disnejland, kde se dají jen občas nalézt i odlehlejší místa. Všude nedostatek vody. Nedivím se, že na Ibize začíná život až se západem slunce a přes den se spí. Nejhnusněji pouštně vypadá Menorka. Dokument na České televizi. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Bylo to  krásné a zajímavé. Historie, obrázky, informace, kochání se, ale mně ta Mallorca přišla trochu slabší. Tam bylo ještě tolik míst, které by si zasloužily i z výšky zhmotnit a něco k tomu přihodit... Myslím tedy... odborný komentář. Přišlo mi to lehce neúplné, ale co zase může být tak dokonalé. Takže čtyři poctivé hvězduše. Hezké to bylo. ()

Reklama

Reklama