Reklama

Reklama

Nine Inch Nails: Broken

(video kompilace)
Hudební / Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1992, 20 min

Obsahy(1)

Film Broken obsahuje všechny videoklipy skupiny Nine inch nails z období alba Broken (tedy Wish, Gave Up, Pinion, Help Me I'm In Hell a Happines In Slavery). Samotný příběh ukazuje muže, kterého si za cíl vybere bezejmenný násilník. Jeho oběť je poté brutálně umučena a právě mezi těmito scénami se objevují videoklipy. Policistu, který dům mučitele zpětně prohledává, si zahrál Robert Patrick - bratr bývalého kytaristy Nine Inch Nails Richarda Patricka. (J.Connor)

(více)

Recenze (29)

B26354 

všechny recenze uživatele

ZAJÍMAVOSTI: .Tento krátký film k albu Broken nejdříve Trent Reznor rozdal pouze svým přátelům - každému z nich lehce pozměněnou verzi, aby věděl, kdo by prípadně byl (a je :) ) odpovědný za únik videa. .Trent Reznor byl vyslýchán FBI, jelikož tento snímek považovali za opravdový snuff. /// Pokud hledáte Broken, tak se dá najít na www.youtube.com, ale pouze ve špatné kvalitě. Doporučuji spíše hledat na fóru www.echoingthesound.com, kde by se měl nacházet odkaz na torrent s tímto krátkým filmem, dokonce na dvd verzi remástrovanou věrným fanouškem. ()

Vojife 

všechny recenze uživatele

Na čtyřech hvězdičkách má podíl především hudba. Ta by si sama o sobě zasloužila hvězdiček i šest. Sice by to nebyli Nine Inch Nails bez své kontroverze a provokátorství, částečně proto je mám taky rád, ale dívat se na mučení vážně nepotřebuji. Myslím, že u Nine Inch Nails si vystačím s audiem. Tedy, videoklipy samotné, především k Pinion, mi přijdou někdy i výborné, to proto, že mají hloubku a skrytý význam. Ale pochybuji, že skrytý význam má i brutální mučení, to mi přijde, že je spíš jenom pro ujetost. Takže, videoklipům bych dal hvězdiček pět, ale tady hodnotím způsob, jakým s nimi bylo naloženo a ten mi nijak úžasný nepřijde (- ani vyloženě špatný, ale když z filmu vyberu to, co mě zajímá, stejně zbydou jen videoklipy). ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Klasicky Peter Christopherson, jehoz vizualni napaditost si s nicim nezada s jeho experimentalni sonickou realitou provozovanou napr. v Coil. Zaznam videoklipu NIN jeste z dob kdy byly syrove brutalni a nekompromisne bez cenzury. Highlight jsou kousky Help Me I'm In Hell a predevsim pak legendarni Happiness In Slavery. Klipove sekvence jsou zasazeny do fiktivni reality unosu a pouzity jakozto mucici material. Potesujici je cameo Roberta Patricka, ktery byl te doby zrovna ve sve vrcholne forme tesne po ztvarneni T-1000. 8/10 ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Nebyli by to legendární NIN v čele s Trentem Reznorem, aby nevyrukovali s nějakou kontroverzní ujetostí. Nápad na zkombinování klipů kapely s rádobysnuffem je opravdu pecka. Kdysi mi jeden můj kamarád, který se o NIN zajímá už několik let, povídal, že policie měla chvíli podezření, že záběry s mučením uvězněného muže jsou skutečný snuff. Nezáleží ani tolik na tom, jestli je tato historka urban legend nebo je pravdivá, dokazuje to pouze, že brutální záběry natočené stylem a la domácí video jsou neskutečně intenzivní a nezasvěcenec by neměl problém věřit, že se jedná o realitu. ()

Troll 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky kapely povinná záležitost, ať už vnímají tenhle projekt jakkoliv. Skvělá agresivní industriální rocková muzika, brutální scény střídající se s videoklipama kapely z EPčka "Broken", hlavně bych vyzdvihnul Wish s atmosférou Mad Maxe a sado maso klip Happines in Slavery, který je pro fanoušky daného žánru chuťovka. Po celých 20 minut mě mrazilo v zádech a na to, že je snímek už starý x let, tak má sílu i dneska (2011 rok). Tak moc bych si přál aby něco podobného vzniklo i k vrcholným dílum NIN jako jsou koncepční alba "The Downward Spiral" nebo "Year Zero". ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama