Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Anil (Master Chhotu) si vydělává se svým strýcem Raju (Rajesh Khanna) jako potulný muzikant v ulicích Bombaje. Jednoho dne se Anil společně se svojí matkou (Gita Siddharth) setkávajá s malou Ritou Oberoi (Baby Pinky). To však velmi rozzlobí jejího otce P. N. Oberoie (Om Shivpuri) a obviní Anilovu matku z krádeže. Po propuštění matky z vězení Anil i s matkou utíkají z Bombaje. Anil (Mithun Chakraborty) se mezitím stal zpěvákem na svatbách a musí se vypořádat s konkurencí Sama (Karan Razdan) a jeho producentem P. N. Oberoiem v jeho cestě za snem stát se novým indickým disco šampionem. (monsieurR)

(více)

Recenze (4)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Některé filmy člověk prostě musí vidět v té správné době na tom správném místě. Disco Dancer rozhodně nevypadá jako velký mezinárodní hit, na nějž dodnes láskyplně vzpomínají zástupy lidí z Afriky, Blízkého východu a bývalého Sovětského svazu (viz komentáře pod klipy na YouTube). Produkční hodnoty odpovídají lacinému televizáku, režisér snad na place ani nebyl přítomný (dialogy jsou řešené hlavně skrze dvojzáběry, na nichž konverzující postavy stojí jak zaražená prkna), pěstní bitky dávají vzpomenout na "Turecké Hvězdné války", postsynchrony na porno pašované ze Západního Německa a víceméně žádná z postav diskařských showmanů a showmanek evidentně neumí tancovat. Jen ty písně jsou docela chytlavé a cheesy design kostýmů je úsměvný spíše roztomilým způsobem. Disco Dancer tak přináší dost podobný zážitek jako Breakin': Electric Boogaloo - zčásti založený na provinilém potěšení, zčásti na zábavě na úkor filmu samotného. Nadto si ale jistě zaslouží pozornost jako překvapivý kulturní fenomén. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sovieti a Indovia, mali čo sa týka komerčnej úspešnosti svojich filmov viac, ako blízke vzťahy. Russia robila tržby Bollywoodu a Tamilom a tak isto to bolo naopak. To, že umelecké hodnoty filmov boli chabé, bral čert. Divák nebol náročný, hudobne filmy brali hitparády útokom a...spomeňme si aj mi na taký DISKOPRÍBEH. ()

monsieurR 

všechny recenze uživatele

Velice hloupoučký bolliwoodksý film, pro evropana dost divně vypadající až strašidelný a písničky i kostýmy jsou tu celkem dobré. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

když si myslím, že už mě nic nepřekvapí, objeví se na scéně indický Disco Dancer. na bollywood slabší odvar, ale stejně to je osmdesátková darda s estetikou Dlouhé Bílé Žhoucí Komety. podle synopse člověk očekává nálož nikdy-nekončících chytlavých disco písniček od malýho chudýho Jardy, který se chce skrze disco pomstit zlým bohatým vesničanům. z kytary se stává vražedná zbraň a disco pódium je velkej mafiánskej grunt. kromě toho je tu ale plno vzývání všemožných bohů (dojde na Ježíše, Krišnu i Aláha); šokované tety v prostěradle (Jardovy matky), která ho za každé příležitosti vlastnoručně krmí; pěstních bitek s free royalty zvukovými efekty; a výborné dramatizační natáčecí fintičky, jako jsou prudké zoomy na něčí obličej, anebo vyhrocení šokantních chvilek zpomalením záběru. byť mimo ZSSR film nebyl moc pochopen, zaslouží si mnoho lásky. systematická kolotočová 360° rotace a záběry z podhledu oživují už tak dost žijící legendu.  definitivně druhý nejlepší film na Netflixu po Ženách v běhu! ()

Reklama

Reklama