Recenze (23 550)
Ostermanův víkend (1983)
V prvom rade, na Peckinpaha je to presne tak efektné, ako by ste čakali. Spomalené zábery ( jedna tutovková, hodz len krátka akčná automobilová sekvencia - je skvelé vidieť rejžu, od ktorého opisovali majstri akčného remesla ), strihová kompozícia, pohľady kamery. V druhom rade, Ludlumov román nieje bourneovka a tak sa nám tu trocha prekombinovane a moralizačne štrikuje akýsi svetrík, ktorý na plátne veľmi nefunguje. Bolo by to lepšie s iným tvorcom? Ktovie, aj Bourne mal najprv tvár Richarda Chamberlaina.
Noční směna (2014)
Policajtka v nasadení. Alebo ako si asi amíci predstavujú štátny orgán a jeho službu slúžiť a chrániť v americkom horore. No množstvo logických chýb odpúšťam, sme predsa v žánri ktorý potrebuje dramatickú výstavbu na prenos emócií na diváka. Neodpúšťam režijnú neschopnosť tieto nuancie spracovať tak, aby sme sa posrali. Od strachu.
Westernstory (2011)
Môže byť škoda, že prvá polovica je tak trochu udupaná humorom, ktorý nesedí. Všetci sme milovali trilógiu Slunce, seno...a pokus o niečo podobné, je v tomto prípade fiaskom. No nakoniec sa prejde občas aj na inteligentnejší humor, naozaj ale len miesta a film aj občasnými zvratmi začne baviť. Existuje množstvo českých klenotov, ktoré si zaslúžia odpad, týmto ním ale nieje.
Digital Underground: Doowutchyalike (1989) (hudební videoklip)
Zoskupenie nazvať skôr akýmsi experimentom. Rap skrížený s New Jack Swing, či nejakým tým dizz. A videoklipom sa rozhodne chceli baviť, len či sa bavilo aj obecenstvo.
Kate Bush: The Sensual World (1989) (hudební videoklip)
Kate Bush, vždy vo svojom videoklipovom prejave ukazoval prostú, krásnu ženskosť. Proste niečo, čo chlapi chvália a oceňujú, proste žena narodená ako žena. Hravá, krásna a inteligentná.
Leon F. Sylvers III: Make It Count (1989) (hudební videoklip)
Svadobný deň vie byť akýkoľvek, možností je mnoho. Video, ako veselohra v mnohých podobách.
The Good Girls: Love Is Like an Itching in My Heart (1989) (hudební videoklip)
Táto Girl Power skupina, nemala to šťastie udržať sa dlho na výslní. Hudba je poplatná rokom ( 1989 -1990 ) klip rozhodne tak isto. Čo mi však imponuje, je že sa aspoň nazívali Dobrými dievčatami, neboli žiadnym iniciálom vo výraze LGBTQxyz, ale krásnymi ženami, s ktorými sa človek vie zabaviť.
The Good Girls: Your Sweetness (1989) (hudební videoklip)
New Jack Swing dievčenská skupina a ich videoklip, korý z nich robí sexy žiačy túžiace po nežnosti. Ťažkotonážny koniec osemdesiatok.
Aretha Franklin & Whitney Houston: It Isn't, It Wasn't, It Ain't Never Gonna Be (1989) (hudební videoklip)
Videoklipová koláž záberov na predchádzajúce videá, či vystúpenia oboch veľkých dám. Čo je trochu pod pás samotnému poslucháčovi a divákovi, keďže sa očakáva, že takéto duo príde nielen s veľkou hudobnou peckou, ale aj náležite exluzívnym videoklipom.
La niña de la comunión (2023)
Tématicky podobná ducharina ako KRUH a to nie len podobnosťou so studňou, kde sa utopilo malé dievčatko, pretože v závere ( ktoré je ale na škodu strašne skratkovité ) ho pripomína až veľmi. Takmer doslovná kópia. No čo, keď niečo funguje, naklonujme, pridajme horúce španielské dievčatá, dusnú miestnu atmosféru a máme tu oddychový horor, ktorý neurazí.