Reklama

Reklama

Alžběta

(TV film)

Obsahy(1)

Alžběta Jungrová je jedna z nejvýraznějších fotografických osobností nové generace, členka Agentury 400 ASA, zcela výjimečná ženská reportérka a dokumentaristka ve světě reportážní válečné fotografie. Pohybovala se v tom nejdrsnějším světě, přesto je její způsob vidění a chápání jakýmsi samostatným ženským prvkem ve světě zla a utrpení. Alžběta také přináší význam vlivu kořenů k jednomu z nejvýznamnějších českých publicistů a novinářů. Jako pravnučka Ferdinanda Peroutky jí tato genová predispozice nepřímo ovlivnila v názorech na život a politiku. Alžběta je nesmírně zajímavá osobnost, dnes úspěšná reklamní a umělecká fotografka, vždy však osamocená, ale originální duše, která v chaotické době nese v sobě utrpení snad celého světa, které zachycovala svým fotoaparátem. Jde o mimořádný osobní portrét neobyčejné osobnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Leitmotiv pod čarou se zde vine to, jestli je lepší se replikovat geneticky (a mít potomky) , nebo jako zde bezdětná fotografka memeticky (a zanechat po sobě fotky, které se budou sami replikovat do dalších generací). Jako třeba Sokrates, jehož geny bychom našli u někoho možná jeden, dva, ale jeho memy se replikují do každého mozku celá staletí. Aktuálně je u nás věkový průměr novinářek 38 let a mají v průměru 0,6 dítěte. Když k nám přijdou uprchlíci z islámských zemí, kde je základ rodina a děti , jsou trochu šokovaní , když vidí rozpadající se vztahy a bezvěrectví. https://www.ceskatelevize.cz/porady/14815902456-alzbeta/ ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Formou průměrný dokument o jedné dechberoucí kariéře fotografky, která prošla kdejakým konfliktem a fotila i pro Playboy. Naštěstí se Zika se nehnípal v té žalobě na zemana kvůli Peroutkovi. Ten majstrštyk, kdy se sólo dostala na hranice mezi Pakistanu a Afganistánu z ní dělá v mých očích jednu z našich největších osobností současnosti. ()

Reklama

kameny 

všechny recenze uživatele

výjimečný dokument o výjimečné ženě. perfektní souhrn jejího života by se možná hodilo obohatit i jinou než pracovní paralelou. nic nemění na tom, že budí obdiv a ukazuje sílu. filmařsky krásně zvládnuté, obsahově vzdává hold všem ženám v fotce a dokumentu.  možná není pro každého diváka, přesto je důležité vznik těhle filmů podporovat. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • V dokumentu zazní píseň „Sans Toi“ interpretovaná skladatelkou a zpěvačkou Sarah Warne. (sator)

Reklama

Reklama