Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (7 048)

plakát

Nedostatek důkazů (2024) (seriál) 

Nejprve to vypadalo jako průměrná kriminálka, kdy je milenec - prokurátor podezřelý z vraždy své milenky - prokurátorky svázané do kozelce, ale nakonec z toho byla asi nejlepší soudnička, kterou jsem kdy viděl. Má to spád, napětí, výborně vykreslené postavy ( skvělý Camp, ale naprosto dokonalé duo úlisných právnických záporáků Sarsgaard, Fagbenle ) a je to poprvé, kdy jsem si řekl, že Jake Gyllenhaal je pan herec, ikdyž je těžké jeho postavě fandit.

plakát

Slunce, seno a pár facek (1989) 

Moje intelektuálno říká, že je to hrozně buranský a jestli se tomu tenhle národ směje, tak to vyjadřuje to horší a hloupější z nás, jenže já musím uznat, že je to úspěšný majstrštyk, který se zapsal do historie naší kinematografie a vždycky mne fascinuje fakt, že to Troška natočil napůl s amatérama sousedama a rodinou a ono je to přesvědčivé. Druhý díl této trilogie jsem považoval vedle Kamarád do deště (1988) nejakčnější počin domácích tvůrců před rokem 1989.

plakát

Zmizení (2017) (seriál) 

Julia Jentsch ( aka z Obsluhoval jsem anglického krále (2006)) jako matka, která hledá nezvěstnou kapku nezbednou dcerku v německém městečku blízko hranic s nebezpečným pervitinovým Českem. Solidní drama, která má sice mírně odrazující feeling lepších  Místa činu, ale ten scénář nebyl špatný, slušné tempo, napětí a i každá vedlejší postava dobře vykreslená. Za mne spokojenost ikdyž jediná víc známá tvář tady je moje oblíbenkyně Saskia Rosendahl ( Nikdy neodvracej zrak (2018), Babylon Berlín (2017))

plakát

Občanská válka (2024) 

Dle námětu jsem čekal nabušený velkofilm a ono se z toho vyklubalo docela skromné putování z místa A do místa B. Dlouho jsem neviděl Kirsten Dunst, tak aspoň tak.

plakát

Ve jménu cti (2023) 

Francouzský dobový film na téma soubojů a to na všemožné způsoby, plus něco málo feminizmu z doby, kdy bylo pro ženy trestné chodit v kalhotech. Jednoduchý, ale vizuálně přesvědčivý film, kterému možná trochu chyběly emoce, ale i tak příjemný zážitek od Vincenta Pereze. Roschdy Zem a Doria Tillier ve svých rolích přesní a perfektní.

plakát

Hrabě Monte Christo (1954) 

Klasika, verze z prehistorie s Jeanem Maraisem, která je vzorovou klasikou, ale ikdyž jako děcko jsem to vedle těch Fantomasů a Mušketýrů bral jako francouzskou hitovku, tak dneska viděno mi to přijde jako divadelní herectví, které mi nesedne. Ta doba ve filmovém světě je dneska někde jinde.

plakát

Odznak Vysočina - V kruhu rodinném (2024) (epizoda) 

Nezvěstná rezatá kamarádka hlavní hrdinky a nakonec to byl v posledním díle snad nejlepší díl tohoto seiálu vůbec. Na další řadu to nevypadá...