Reklama

Reklama

Root: Hřbitov

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Česko, 1990

Recenze (2)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V čiernobielom prevedení, by som klip označil za poctu starým, nemým expresionistickým hororom nemeckej produkcie. V tej vybledlej farbe to však vyznie skôr amatérsky. Myslím, že sa z toho dalo vykresať omnoho viac, pretože potenciál je viditeľný. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Hřbitov" je jednou z najznámejších piesní brnenskej hudobnej skupiny Root. Môžete ju násť ako bonus na ich prvom, debutovom štúdiovom albume, ktorý nesie názov "Zjevení". Je to posledná, v poradí dvanásta skladba na CD. V roku 1990 bol k tomuto songu vyprodukovaný oficiálny videoklip. Režíroval ho skúsený televízny režisér Vladimír Kavčiak. Pôsobí to lacným, naivným dojmom, ale má to aj takú akúsi podivnú, nečistú atmosféru. Ono sa to vlastne k tej skladbe a i samotnej kapele Root celkom hodí. No a tá záverečná scéna, kde spevák Big Boss za sebou ťahá na lane dve truhly je pre mňa nezabudnuteľná. Počúval som to: "Každou noc ve dvanáct, hroby se otvírají, mrtvoly vylezou, klouby si narovnají. Jen já tam s nimi býval, u hrobky jsem stál a poslouchal jak hrají ten náš Black Metal." *** ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Realizace probíhala uprostřed Prahy v parku zvaném Grébovka, který se na dva dny a jednu noc proměnil v nádherný hřbitov. (Monggol)

Reklama

Reklama