Reklama

Reklama

Hodina dějepichu

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický / Komedie
Česko, 2022

Obsahy(1)

Podcast časopisu Reflex, jehož kapitoly tvůrci volně cílí na historii erotiky, sexu a sexuality napříč dějinami lidstva a čehokoli dalšího, co právě touží probrat. Podcastem provází Jan Studnička a Tereza Kujová. (panG.)

Recenze (5)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Několik prvních dílů jsem odmítla, ale později jsem na tu jejich hru přistoupila. Hodina dějepichu je podcast svérázného nekorektního humoru. Pokud se věnují obecně známým pojmům a fenoménům a jen je opepří, není to nic proti ničemu, a v pohodě pobaví. Samozřejmě tu pomyslnou hranu má každý trochu někde jinde a někdo zvládne i ten Lebensborn, zatímco jiný se už definitivně urazí. IMHO nejvíc šokující je věk Honzy Studničky, který sice viděl každou kravinu na PornHubu, ale neviděl Caligulu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Boží! Nikdy bych nevěřil, že se budu těšit na každej další díl podcastu - Hodina dějepichu. Miluju historii a ta poloha do které to Studna s Terezou dali je prostě úplně novej level. Honza Studnička jako ta spíše vědečtější část dvojice a Tereza, která to vždycky rozštípne nějakým přirovnáním třeba k jejímu rodnému Mostu. A nebojte se, kolem erotiky se občas omáchne, ale spíše jsou to velmi zábavné výlety do historie. Kdo by chtěl okusit, měla by mu být historie blízká. Jen tak si to opravdu užije.  Samozřejmě se na to mohou podívat i ti, kteří ví o bitvě na Bílé hoře tolik, že po ni byl upálen Mistr Jan Hus na Karlštejně což potom rozpoutalo první světovou válku. Ti z toho ale budou mít pořádný hokej, protože tvůrci pořadu předpokládají, že by člověk měl mít základní znalosti o starověku, středověku i novověku. Záznam z jejich živého vystoupení na sebe nedal dlouho čekat a k dnešku se již už jedná o jejich pěknou řádku. Vždyť i dílů má dnes tento seriál pod křídly Reflexu - 81! Kdo o tom ještě neví tak ať tam běží! kam? No přeci na ytb, kde si může všechny díly pustit (bacha na blokovače reklam, s těmi máte jinak utrum!). A mimochodem... Tereza, je fakt pěkná! :-). Dávám za 5  falang ! * * * * * ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Dvaja "rádobymoderátori" evidentne presvedčení o svojej vlastnej vtipnosti robia z tejto pseudozábavnej "jutubšou" hotové peklo. Moderátor Studnička sa neustále, neznesiteľne a primitívne chechtá svojím vlastným stupídnym poznámkam a moderátorka Kujová (možno je to preklep a namiesto K malo byť Ch, ktožehovie...) mu kontruje akože "chytrými" historkami (asi) zo svojho bohatého spoločenského života. Korunu jej imidžu dávajú infantilné tetovania, alebo čo ju to "zdobí" za kresby, ktoré sú nechcene smiešne. Informačná hodnota celého tohto projektu je samozrejme nulová. Ani neviem za čo, jeden bezpohlavný jalový "dějepich". (1.8.2023) ()

W.Goldfinch 

všechny recenze uživatele

Na základce ani na gymplu jsem se o historii nedověděl tolik jako z Hodiny dějepichu. Studna umí jednoduše a zábavně přiblížit složité historické události a Terezka to báječně komentuje... a taky je hrozně hezká. ()

flyer.nick 

všechny recenze uživatele

Honza je moderátor, komik, špatný opilec a novinář. A Tereza je... Tereza je hezká. Je dobře, že se ještě najdou tací, kteří se nebojí dělat aspoň nějaký nekorektní humor, i když samozřejmě to už nikdy nebude dosahovat nekorektnosti devadesátek. i tak to ale Slováci, Američani, sexuální menšiny, nácci a mnoho dalších schytávají v každém díle. A i když se občas najde díl, kde není po sexu ani památky je to vždycky zajímavé a zábavné jak to jen jde. ()

Reklama

Reklama