Reklama

Reklama

Sumpahan Jerunei

  • USA Curse of the Totem
Horor / Mysteriózní / Thriller
Malajsie, 2023, 105 min

Obsahy(1)

Tento film vypráví o historii národa Melanau, která je plná tajemství, zejména pokud jde o pohřební zvyky šlechticů. (JasonCZ)

Recenze (3)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hned začátek mi napověděl, že Sumpahan Jerunei nebude filmem pro mě a já se rozhodoval jestli na něj vůbec koukat nebo ho rovnou vypnout. Nakonec jsem si ale řekl, že když už jsem ho stáhnul tak ho i dokoukám. Bornejské tradice pohřebních sloupů se starobylými obětními rituály které sahají až do 13. století jsou jistě zajímavým tématem. V téhle filmové podobě to ale až tak atraktivní nebylo. Je zde používáno hodně špatných a do očí bijících CGI efektů kterým já zrovna neholduji. 1hvězda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

O úchylné bornejské tradici pohřebních sloupů s lidskými obětmi jsem se dozvěděl až teď, z tohohle komerčního horrůrku, a za to je taky ta moje třetí hvězda. Protože jinak je to na můj vkus film příliš předigitalizovaný, málo záživný a divácky nepříliš přívětivý. No, možná ale za mou občasnou zmatenost může moje zmatená angličtina při luštění anglických titulků. A ještě mě zaujalo, že tuhle barbarskou praktiku zakázal až James Brooke, alias bílý rádža ze Sarawaku, pamětníci si možná vzpomenou. Podrobnosti třeba ZDE. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Pokud se člověk smíří s tím, že asijská strašidla straší jinak než evropská, tak se na to dá koukat. Na webu jsem našel podrobnější anotaci: "Film Jerunei, který vychází ze skutečných a starobylých obětních rituálů ze 13. století na Borneu, vypráví příběh doktora Saniho a týmu, který se vydává hledat jeho ženu, jež zmizela na expedici, jejímž cílem bylo prozkoumat záhadný Jerunei (pohřební kůl). Při pročesávání džungle a hledání odpovědí čelí každý člen týmu doktora Saniho halucinacím, zlovolným poruchám a přenášení na podivná místa. Vše se zvrtne, když jednoho z nich ovládnou..." ()

Reklama

Reklama