Reklama

Reklama

Filio a Makenzen

(seriál)
všechny plakáty

Recenze (3)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Když si v Bulharsku dá dostaveníčko rachitida s otylostí, vznikne co? Klučičí duo Filyo a Makenzen. Za socialismu tady byla obří díra po kvalitních seriálech ze západu, a tak se zakoupilo od spřátelených sousedů něco, co by poptávku trochu ukojilo. A tak přišla řada na tenhle neškodný seriál. Seriál to nebyl nejhorší, ale evokoval a hlavně podsouval domněnku, že se dá vyrovnat západní produkci a není třeba se konkurence bát, protože ta sem nebude nikdy vpuštěna. Dobrodružství dvou typově odlišných kamarádů mělo štěstí v tom, že ho nebylo s čím srovnávat, a tak se tenhle seriál stal na čas úspěšným, i když pochybuji, že by ho někdo až tak velebil, když působil poměrně skromnou produkcí a exteriéry byly venkov. Když totiž nic jiného nebylo, tak i obyčejná dobrodružství z bulharského venkova přitáhnou diváka, ale co z toho, když ve světě byly k mání podstatně trendovější seriálové pochutiny, které k nám měly zákaz. 0% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: +R: (ep.4) ČST 1 = 6.8.1982, réžia českého znenia (ČST Brno) = JIŘÍ KUBÍK (13.11.2016) ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Komunistická propaganda ad absurdum, ale řemeslně natočené překvapivě velmi dobře. Od hereckých výkonů včetně dětí přes režii, kameru i střih. (záznamový materiál očividně nic moc, ale to nemá s řemeslem nic společného) Naprosto nechápu jak to dokázali :-) ()

Reklama

Reklama