Reklama

Reklama

Hra na oliheň: Výzva

(pořad)
  • Velká Británie Squid Game: The Challenge
Soutěžní / Reality-TV
Velká Británie / USA, 2023, 41–57 min

Režie:

Liz Oakes

Účinkují:

Bryton Constantin
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

456 skutečných hráčů vyrazí do světa Hry na oliheň, aby v náročné zkoušce schopností i charakteru zabojovali o výhru 4,56 milionu dolarů, která jim úplně změní život. (Netflix)

Recenze (96)

JamesSi

všechny recenze uživatele

Netflix asi nepochopil o čem byl původní seriál a že ty, co pořádali tu Hry na oliheň nebyly úplně kladáci. A navíc je to prostě strašná nuda a všichni se chovají neuvěřitelně falešně jako ve většině sračkoidních reality show. Nemluvě o podivném střihu se spoustou kontinuálních chyb, což je u reality show zvláštní. ()

Athree 

všechny recenze uživatele

První polovina (tedy pět dílů) úspěšně za mnou. Se vší úctou a respektem mi připadalo, že se tu až příliš tlačilo na pilu ohledně otázek afroamerické diskriminace. Upřímně, jsem nejtolerantnější člověk, co znám, ale tady mi to přišlo hrozně "na sílu" a věřím, že to někomu může připadat otravné. Co se ale týče jednotlivých her, oceňuji i přidání jiných než v seriálu. Každopádně mi to celé připadá hodně "nemastné, neslané", nemá to prostě žádnou dynamiku a akci, spíše to spadá k bulvární reality show. Každopádně jako zkrácení čekání na Squid Game Season 2 (2024), fajn. Ale o nic nepřijdete. ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Faktže respect tvorcom. Aj hlúpu hru o šťastí, ktorú hráči taker nemôžu ovplivniť, dokázali transformovať na 50 minút napätia (a strašných kecov o tom, ako sa kto považuje za podceňovaného a pritom najstatočnejšieho a najmúdrejšiu aj keď vyrastajúcich bez otca). Je jasné, že vidíme zanedbateľný zlomok rozhovorov medzi hráčmi, no kamera sa perfektne zameriava na tých, čo sa práve snažia falošne tváriť ako neviniatka, alebo si rýchlo zachraňovať tvár, takže divák má pocit, že sleduje skutočnú psychologickú etudu vypovedajúcu o chovaní rôznych ľudí v pre nich zjavne veľmi stresových situáciách. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná sračka. Ne, nebojte, nehodnotím tuto ubohost odpadem jen proto, že se tam neumírá, byť tím totálně doslovné kopírovaní stejnojmenného seriálu úplně ztrácí smysl. Hlavní problém je jinde. Tohle totiž NENÍ reality show. Nedovedu si představit, jak moc velký degeš musí být divák (čti pěti a čtyřhvězdičkář), aby hned během první hry nepoznal, že toto celé je jen nahrané divadýlko. Ty vole, obrovská prázdná hala, kde jsou hladké zdi, hladký strop, prostě široko daleko ŽÁDNÁ kamera/kameraman a přesto je během akce milion záběrů ze všech možných i nemožných úhlů, protagonisté zabíráni zblízka v detailu uprostřed davu, což samozřejmě není ani fyzicky možné, protože i kdyby byly kamery zabudovány ve zdech, nezvládly by tak kvalitní zoom a ještě by jim výhled blokovali ostatní "soutěžící". Schválně se podívejte třeba hned na první tři střihy úvodního rozběhu "soutěžících". Záběr č.1 - z dálky celá hala, záběr č.2 - najíždí proti běžcům (nájezd je viditelně fyzický, tzn. na kolejích nebo závěsném rameni), záběr č.3 opět celá hala z dálky. Správně by tedy v záběru 1 a 3 měla jít vidět pohyblivá kamera, která točila ten druhý záběr, samozřejmě po ní není ani vidu. A aby to nebylo málo, udělal jsem si několik screenů za sebou z další fáze hry a lidi se na nich prostě teleportují na úplně jiná místa. Ubohá šaráda, která je bez nadsázky na stejné úrovni jako Soudkyně Barbara či Nebezpečné vztahy s Honzou Musilem. Nebo Wrestling. Připomíná to taková ta současná prank videa, kde se jakože nachytává pár lidí na skrytou kameru, ale namísto 1-2 statických kamer někde v křoví, jsou protagonisté zabíráni taktéž z 10ti různých úhlů i zblízka bez jakékoliv autenticity (i na tohle se bohužel hloupí lidi nachytávají). Něco, co se prezentuje jako realita, ale je to jen prachsprostě sepsaný, zahraný, naaranžovaný produkt, si nezaslouží ani jednu ušmudlanou hvězdu a nechápu, že tenhle PODVOD není v černých číslech. Tfuj. ()

MajkHany 

všechny recenze uživatele

Na této soutěži s lidstvím bylo velice zajímavé sledovat to, jak se kteří lidé chovají v hraničních situacích. Ke konci soutěže, kdy už jsi nemohl ani vlastní babičce věřit, že v pocukrované buchtě nebude rozbuška, se to ukázalo v celé své nahotě... Bílí muži chtěli utvořit soubor úplně všech, bílí, černí, muži, ženy, který by spolupracoval a postupně dospěl k "férovému" závěru. Jenže ženy chtěly utvořit skupinku, kde budou pouze ženy a budou bojovat proti mužům. Tuto skupinu ale již první den nabouraly černé ženy, které nechtěly být ani s muži, ani se ženami, ale pouze ve skupince černé ženy a bojovat proti úplně všem a nedodržovat vůbec nic, proti všemu se bouřit a všechno dělat naopak než zbytek lidí. A černí muži, ti jenom stáli a čekali, kdy jim někdo řekne, kam by se měli zařadit a co by tam měli dělat a pokud se to nestane, tak hledali někoho, kdo jim to řekne.. Zajímavý psychologický experiment, který dokonale kopíruje fungování všech skupin dnešní společnosti. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (2)

  • První kolo soutěže se konalo v Cardington Studios v anglickém Bedfordu. Na place byly velmi nízké teploty. Lze vidět, že soutěžící měli často ruce v kapsách, právě kvůli zimě. (kateisgreat)
  • Ve 2. epizodě 1. série s názvem The Man With The Umbrella, konkrétně ve 26. minutě, postupuje hráč číslo 344. V českém dabingu je však místo něj řečeno číslo 334. (Zix.)

Reklama

Reklama