Reklama

Reklama

Husté mraky: Vzestup a pád firmy Juul

(seriál)
  • USA Big Vape: The Rise and Fall of Juul
Trailer
USA, 2023, 3 h 10 min (Minutáž: 44–52 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o dravém startupu, který díky prodeji elektronických cigaret vyroste v miliardový podnik. Jeho úspěch se ale začne vypařovat s příchodem epidemie. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Ty jo, 3 hodiny neustále dokola poslouchat, jak jsou cigarety špatné, škodlivé a návykové, bylo velice ubíjející a nezáživné, dokument se klidně mohl zkrátit o dvě epizody a asi by to ani ničemu nevadilo. Zákulisí firmy bylo fajn, čekal jsem však více zajímavostí či nějakých pikantností. Dost věcí zde bylo z mého pohledu zbytečně zveličených ad absurdum, často se jen klouzalo po povrchu, i přes vcelku kvalitní zpracování poutavost každým dílem značně klesala, nejvíce mě oslovila první a vlastně i poslední epizoda, jinak žádná sláva. Jedna z těch méně povedených dokumentárních minisérií, Netflix má v zásobě mnohem lepší počiny. 4/10. ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele

Jó, kde jsou ty časy, kdy hlavní lákadlo pro puberťáky byla televize, PC hry pro jednoho nebo split-screen PSko, cigarety, pivo v hospodě, flaška na zábavě a přinejhorším tráva. Je legrační, že legislativa se prostě ne a ne poučit z minulosti.. Prohibice v USA měla z Američanů udělat národ abstinentů, výsledkem byl prudký vzestup kriminality, alkoholismu a, do té doby nepříliš populárního, tvrdého alkoholu. První světová válka měla všechny války ukončit, místo toho přešla v druhou světovou, holocaust, Vietnam, Koreu, Záliv, Irák, Ukrajinu, Izrael,.. Zákaz ochucených cigaret a zdražování běžných cigaret měly snížit počet mladistvých kuřáků a výsledek? Ha ha.. podívejte se na tento dokument, na sociální sítě, kruci, podívejte se okolo půl 8 ráno na autobusovou zastávku. Počet kuřáků cigaret dlouhodobě klesá, hurá, třikrát sláva! Ale.. cože je to ten Juul? A co je to ten kratom? HHC? K2? DXM? A cože to děcka dělají v MHD, stříkají si do pusy deodoranty?? No, jenže on je to všechno jenom kšeft a namlouvat si cokoli jiného je nesmysl. Zákazník (neboli společnost) má sice ve všem pravdu, jenže zároveň to vždycky byl, je a bude naprostý sebedestruktivní kretén a kapitalistická konzumní ekonomika už z principu nemůže jinak, než pomoct mu s prsty do uší, klapkami na oči a hlavou do oprátky, pokud uvěří, že si to přeje. Jinak průměrný, bezzubý netflixovský dokument, zcela fixovaný na USA a tamní společnost, který nemá našinci prakticky co říct. Dokument na podobné téma z našeho prostředí s talentovanými tvůrci by ale stál za to. 2/5 ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama