Reklama

Reklama

The Amazing Digital Circus

(seriál)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Žena uvízne v bláznivém virtuálním světě spolu s pěti dalšími lidmi a nyní jsou vystaveni rozmarům bláznivé umělé inteligence a svým vlastním osobním traumatům. (Gerwant_L2)

Recenze (3)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

"Úžasný Digitální Cirkus je místo, které si mohou užít lidé jakéhokoliv věku." Tak pravil Caine. A já souhlasím. The Amazing Digital Circus (TADC) jde ve šlépějích věcí typu Don't hug me, I'm scared nebo Garten of Banban, záměrně se ale vyhýbám slovu kopie a budu TADC v tomto směru bránit. Měl bych to pak nazvat kopií Sword Art Online? Trona? I Have No Mouth and I Must Scream? The Stanley Parable? Na to je TADC příliš svérázný, inspirace se ale nezapře. Spíše než horor to beru jako takovou psycho černou komedii, těžko ve mně může budit strach BSOD, zvuk modemu nebo "clipující" či "glitchující" věci, když jsem s nimi sžitý. Na nějaký gore se taky může honem rychle zapomenout. Připomíná mi to spíš klasické cartoony (jmenovitě například Courage, the cowardly dog, z něhož je tam i jedna homage), které dovedou pracovat s atmosférou - na to TADC využívá také kvalitní animace a znalost filmových triků a záběrů (např. "kubrick stare"). Atmosféra j také kvalitní zejména i proto, že i když je TADC defacto isekai, tak kde například Sword Art Online jde cestou typického akčního power fantasy, TADC jde nekompromisní cestou beznaděje (což je jednak celkem realistické a druhak je to skvěle vidět v obličeji Pomni, který memeticky zaplavil internet; ono celkově TADC zaplavil internet, v době psaní textu má pilot za 11 dní už 30 milionů zhlédnutí), které připomíná stařičké I Have No Mouth and I Must Scream. Animace však stařičká není (jak by se mohlo z prvních pár vteřin pilotu zdát), seriál jde s dobou - už má merch, nějaký ten lore díky obrázkům na dveřích a v neposlední řadě také fanarty, tam bych ale přiřkl největší úděl Pomni (typicky stydlivá moe) a Jaxovi (ten má zase nakročeno k tomu být další tumblr sexyman). Vzato kolem a kolem jsem si na začátku sledování myslel, že seriál vystřílel všechnu munici, nicméně kombinace dobrodružství typu "gather the gloinks" opepřené hledáním východu vedené ensemble castem, který má i možnost se měnit je plodný koncept u něhož si vzpomenu třeba na Infinity Train. A pokud přidají na hororu, přidám i já na počtu hvězd. EDIT 29.02.2024 - vzhledem k tomu, jak jsem se bavil u prostého oznamovacího videa s reklamou na merch (POMNI WAKE UP TIME TO GO ON AN ADVENTURE; je vidět, že Gooseworx je velmi aware, co se týče fandomu), tak by bylo nefér zůstat pouze u 4 hvězd, takže zvedám na 5. ()

Landauer 

všechny recenze uživatele

Absolutní fenomén! Vlastně nevím, co na tomhle filmu/pilotu chválit dřív? Výborně vymyšlené a navržené postavy, kdy za každou cítíte silný a promyšlený příběh/minulost? Skvělý nápad - reální lidé uvíznutí ve svých avatarech ve virtuálním světě? Parádní balanc mezi tím, co si dospělí myslí, že se líbí dětem a tím, co se dětem fakt doopravdy líbí (znepokojující odstíny a zkrátka celý ten temný podkres onoho barevného světa)? Geniální hudbu - zdánlivě prvoplánovitě veselou, ale se znepokojivými "křivými" tóny a řemeslně špičkovou? Fascinující universe? Nebo fantastický reálný příběh nenápadné australské společnosti Glitch Production, která na koleni vytvořila indie animák, co zbořil svět? Zkrátka absolutní fenomén! ()

AX_ToTaL 

všechny recenze uživatele

The Amazing digital circus je jeden z těch “nezávislých” free YouTube sérií kteří se podobají třeba helluva boss nebo murder drones a další. Tento typ animace je inspirován z celkově minulého století, přesto že někomu se tento styl může líbit není to můj šálek kafe. Příběh je celkově o chábrini která si nasadila na sebe headset, který jí vzal do jiného světa to je tak vše. Jestli si něco na sebe nasadila tak kdo by k*rva chtěl do blbýho  cirkusu kterej ani nevypadá dobře, ale jako pardon ale jestli si už chceš zajít do digitálního světa tak alespoň ať do je něco dobrýho !! Né blbej cirkus ve kterém budeš paranoidní celej život a to nemluvím že budeš blbej klaun z kterýho bude R34 jak nás-…. Hodně až moc nezdravě moc. (ano je to jester neukamenujte mě.) k příběhu asi nemám moc co říct, je to prostě cirkus v kterém jsou všichni lowass quality 3D charaktery ve virtuálním světě, (to zní jak nějákej fetish zase.) a kde se všichni zblázní a když už se zblázní, tak se z nich stane černá skvrna nebo nějaký glitch nevím co to je tbh. Samozřejmě nemluvím a hlasech který jsme tady už mnohokrát slyšeli jako je: Michael Kovach (nar. 1995) (ten je už skoro všude, a i vzhledem k jeho unikátnímu hlasu mě příde neoriginální a plácnutý na každý animák, hraje třeba jako Angel Dust v hazbinu atd.) a mnoho dalších hlasů které jsem už slyšel mnohokrát. Něco co mě zaujalo tak je character development který bude naprosto luxusní protože každý charakter má za sebou dlouhý příběh a co vyprávět. celkově mě zajímá jak tenhle seriál bude pokračovat. Je těžké říct proč se mi tenhle animák líbí tak moc (vy čuňata) něco na něm prostě je, i přesto že se mi animace nelíbí a na yt je už tisíce videí typu Pomni X Jack, takže to zase yt trošičku zkazil ale co mám říct ? Něco co jsem si uvědomil tak je to, že tam je humor typu Gen Z takže já si neztěžuji, ale fakt by mě zajímalo jak by na to reagoval můj děda třeba :D ()

Reklama

Reklama