Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 2
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (112)

Koonix 

všechny recenze uživatele

[] Opening 1-Opening 2-Ending 1-Ending 2 [] Ani sám neviem presne popísať pocity čo z tohoto anime mám, na jednej strane je to super myšlienka, mmo hra vo virtuálnej realite, ktorá k tomu ešte aj (väčšinou:) dodržiava zákonitosti tohto žánru, a používa skratky, výrazy a úkony ktoré môžu ľudí ktorí s týmto žánrom nemajú žiadne skúsenosti poriadne zmiasť (som rád že už mám svoje odohraté:). Na druhej strane mi veľmi vadili prvé epizódy, z ktorých každá načrtla nejaký ten príbeh, s veľakrát zaujímavými postavami, ktoré však napriek tomu po 1-2 epizódach vyšumeli do prázdna. Človek si ešte môže pomyslieť - ok, predstavujú nám postavy ktoré zohrajú nejakú dôležitú úlohu v ďaľšom príbehu, ale ono nič, väčšina z nich sa objaví až v poslednej epizóde, a aj to povedia len pár viet. Čo sa týka zlomu zhruba v polovici seriálu, pre mňa osobne to nebol problém, a táto druhá dejová línia sa mi dokonca páčila ešte viac, asi hlavne vďaka tomu že bola celistvá, narozdiel od šialených časových, a náladových skokov v prvej polovici. Toto trochu pokazil akurát ten prehnaný záver (tie psychopatické ksichty fakt nemusím, škoda ze ich je všade plno), ale nečakane brutálny finiš vzhľadom na dovtedajšie "jemnejšie" razenie seriálu celkom potešil. Hudba štandart, pasovala a nevyrušovala, ale nie je to nič čo by som si musel púšťať aj po dopozeraní. Aby som to zrekapituloval, určite sa oplatí pozrieť si to, obzvlášť ak ste fanúšikom mmorpg, a snívate, že jedného dňa zažijete tento svet na vlastnej koži :) ()

massdonfel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhé době jsem se odhodlal podívat na tohle „oslavované" anime. Anime se odehrává ve světě VRMMORPG – Virtuál Reality Massively multiplayer online role-playing game. Přes speciální zařízení se připojíte do imaginárního světa,kde ovládáte svou postavu tak jak reálně tělo. U anime bývají často problémové první episody, ale zde to bylo opravdu dobré už od začátku. Prvních 7 dílů bylo skvělých, v tuto chvíli jsem si říkal. Možná jsem našel 3. anime kterému dam 10/10, bylo to plná akce, skvělých nápadů, zajímavých postav, plné emocí a můžu říci geniálního příběhu boje o přežití. Bohužel jsem se mýlil od té doby se podstata anime dost změnila a začínal se z toho stávat romantický příběh a to ještě dost nepovedený. Nejhorší, ale je to, že vedlejší postavy naprosto ztratí význam.Po ukončení první části jsem byl ještě spokojen a byla to taková 7/10. Jenže to bohužel nebyl konec. Přidal se nový děj o záchranu své vyvolené. To by ani nebylo špatné, ale to provedení? Proboha! Hlavní Záporák byl tady hrozný, asi to tak bylo schválně, aby se člověk o Asuru bál, bohužel to nedávalo žádný mysl, + To co se tam dělo ohledně sestry hlavního hrdiny mě úplně dožralo. Tato druhá zápletka byla o ničem. Na posledních asi 5 dílů jsem se dodíval jen z principu. Nakonec 50% a to jen díky skvělé hudbě a animaci.. ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Nápad mi nepřišel zas tak originální. Je to v podstatě Matrix, akorát že tady lidi vědí, že můžou raz dva zkapat. Ale souboje, styly a postavy byly fakt docela dobré. Velkým plusem je i to, že navzdory vyvražďovací nátuře příběhu se v ději najdou i četné romantické pasáže, což je oproti jiným válečným anime příjemné zpestření. Aniž bych cokoli prozrazoval, v polovině seriálu přijde děsivý zvrat. Tak děsivý, že jsem měl sto chutí zaklapnout noťas. Nakonec jsem se ale překonal, ty debilní víly jsem vydržel a tak jako tak musím říct, že si to pět hvězd zaslouží. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání Log Horizonu jsem se vrhla na SAO, protože ty dvě anime byly tak neskutečně srovnávané. Kromě faktu, že hlavní hrdinové uvíznou ve virtuálním světě, to nemá nic moc společného. I ten způsob, jakým uvíznou se liší. Trochu mě mrzelo, že po prvních pár epizodách už můžeme na celou tuhle premisu de facto zapomenout, protože se světem MMORPG se tu skoro vůbec nepracuje. Kdyby to byla jiná dimenze, vyjde to vcelku nastejno. To nic nemění na tom, že první polovinu seriálu jsem si užívala. Pak přišel zvrat najednou to bylo jako koukat na úplně jiné anime. A nutno poznamenat, že minimálně o třídu horší. Na druhou sérii se nejspíš podívám, ale spíš proto, že nemám ponětí, co se z tohohle dá ještě dál vytřískat. ()

char_t 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

95% za první půlku, 65% za druhou. První část nabízí originální prostředí i příběh, a rozhodně stojí za zhlédnutí. Potěší hlavně perfektně vyvážený poměr akce, dialogů, vztahů... Druhá část trochu vypadá jako na poslední chvíli domyšlený příběh ("Oukej, zní to dobře, ale můžete ještě přidat deset dílů, ať to není moc krátký?"), a veškerá hloubka je ta tam, ale celá tahle nastavená kaše naštěstí netrvá dost dlouho, aby stihla zničit celkový dobrý pocit. Ale druhé sezóny se trochu bojím :-) ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • Druhou sezonu lze v původní Light-novele napsané Rekim Kawaharou nalézt jako pátý a šestý svazek pod názvem "Phantom Bullet", v českém názvu "Fantomová kulka". (ČSFD)
  • Ředitel studia A1-studio, které stojí za vytvořením série Sword Art Online oznámil na anime expu v Los Angeles 2015, že anime bude pokračovat tak dlouho, dokud bude vycházet předloha. (Harroc)
  • První ze dvou úvodních písní „Crossing field“ nazpívala zpěvačka LiSA. Poslední ze dvou úvodních písní „Innocence" nazpívala zpěvačka Aoi Eir. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama