Reklama

Reklama

Electric Dragon 80.000 V

  • Japonsko エレクトリック·ドラゴン 80000V

Recenze (24)

manali 

všechny recenze uživatele

SPOILERWARNING!!!! No tema filmu je jasne hned od uvodni sekvence. Drak neni vybajene zvire ale monstrum drimajici v nasem srdci. (Motiv dobre zpracovan v legendarnim Excaliburu) Gdo ho probudi musi se snim bít. Film je o 2 typcich "poznamenanych" electrickym proudem. Jeden dostal zasah 80000volty z transformatoru, druhej zas bleskem z nebe. Ten co ho proud z vysokeho napeti zasahl do "reptile" casti mozku (probuzeni monstra) potka casem Electro-buddhu ktery je "osvicen" shury. Oba dva jsou vsak stizeni "nemoci" probuzene agrese, oba maji sve spusoby jak s ni nakladat. Electrobuddha v zaveru mini ze jeho meditatativni vhled - blesk je necim vetsim nez pouhe sokovani "pozemskymi" proudy. Souboj je vzacne zpracovanym dokumentem. Neni to jen tom kdo vyhraje, ale o zlepseni schopnosti, vhledu obou bojovniku, "vyspěním". Viz. napr. poselstvi Fearlessu ))) Vitezstvi nad monstrem ve filmu evokuje otevreni srdce - gesto rozevreni pest do 3 prstu. a rozbiti budhovske kovove masky("Condense electricity"..a nasledek blesk ze zemne k nebi)))). Vzaveru vidime nasledky tohoto titanskeho cinu. Rozbiti pout....uz neni potreba knoflik) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prazdne, avsak vizualne a hudobne posobive. Keby bol snimok kratsi aspon o 10 minut, bolo by to mozno aj za 5*. Takto je dejova prazdnota az prilis do oci bijuca. Podobnych snimkov vsak vela nieje a ja sa japonskou bizardnostou nechavam unasat velmi rad. Dragon Eye Morrison je s elektrickou gitarou proste prdak. Kam sa hrabe nejaky Jimmy Hendrix :) (7/10) ()

Reklama

dwi 

všechny recenze uživatele

Choromyslný japonský underground nebo jen avantgardní propagace jakési elektrické společnosti? To už záleží na individuálním přístupu. Sogo Ishii vytvořil něco, co se markantně vymyká jakémukoliv žánru. Dynamicky zpracovává látku, zmateně do ní vkládá více či méně srozumitelné sekvence odsouvající tento film do iracionálna. Epilepticky pojaté záběry prokládá s explozivně industriální polohou. Ale proč vlastně? Příběh postrádá sebeméně zajímavou zápletku, zůstává jen elektricky nadupaný slepenec bez jakéhokoliv vyznění. Zpočátku Electric Dragon zaujme, ale během děje zabředává do nudy, z které ho nevytrhne ani závěrečný monstr souboj dvou "nadupaných" bojovníků ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Jedna z japonských experimentálních podivností. Dá se zde ocenit neotřelost zápletky, nápaditost, a zajímavě pojaté scény po vizuální i hudební stránce. Přesto je film ale příběhově prázdný a nicneříkající. Na to jak je to krátké je to docela nuda. Zdá se mi to jako škoda, protože zde byl mnohem větší potenciál. Jako nezávislý experiment na vyzkoušení tvůrčích nápadů je to OK, jako film špatný. Pro běžného diváka podle mého nekoukatelné. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Filmová anarchie a punková jízda s voltáží někde mezi 80000 a 20000000V. Nejlepší bleskosvod pro nahromaděný a natlakovaný náboj je prostě elektrická kytara a kdo kdy tvrdil, že i pankáč by měl zvládat aspoň 3 akordy, evidentně vůbec neví o čem mluví. Tokio propletené elektřinou, Dragon Eye Morrison mluvící s ještěrkama(kde už jsem tohle slyšel?) a tajemný vyzyvatel surfující na všech frekvencích... Fight může začít.....Mazec a krása. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama