Reklama

Reklama

Divoké srdce Španělska

  • Španělsko The Wild Heart of Spain
Španělsko, 2019, 56 min

Obsahy(1)

Od vysokých horských vrcholků po nedotčené řeky a starodávné lesy, tam všude najdete ikonická zvířata, pro něž je toto místo domovem... Oblast zvaná „srdce Španělska“ se vyznačuje náročnými podmínkami, extrémním počasím a krásnou krajinou plnou divoké zvěře. V listopadu zde probíhají urputné souboje mohutných samců kozorožců iberských, kteří bojují o právo se spářit a mít své vlastní potomky. Zima začíná výpravou do Pyrenejí, nejvyšších hor Španělska, kde z poslední doby ledové stále přežívají severští živočichové, jako je tetřev hlušec. V únoru se kolem laguny Gallocanta shromáždí více než 60 000 jeřábů popelavých, kteří odtud míří do svých hnízdišť v severní Evropě. V Kantaberském pohoří se ze zimního spánku probouzejí poslední medvědi hnědí ve Španělsku. Samci se vydávají do údolí a začínají pátrat po samicích, aby se s nimi spářili. V Kastilském pohoří budeme sledovat, s jakými potížemi se setkává pár orla skalního, když vychovává svého potomka. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Je pozoruhodné, jak se na tak malém prostoru jedné hodiny podařilo představit tolik rozličných zvířat, současně tak zblízka a s komentářem mající hloubky. Můžeme tak obdivovat eleganci jeřába popelavého, hbité pohyby vydry, svět pod vodou, na zemi i na perutích orla skalního, sledovat souboje kozorožců a jelenů, poznat jednu z nejvzácnějších koček světa, místní poddruh medvěda, dotek keltské mytologie i zvířata, která si s evropskou přírodou nespojujeme, jako jsou supi nebo chameleon. Od vlka k tetřevu hlušci, letíme dech beroucí krajinou. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Příjemný dokument. Není to National Geographic s milionem kamer, ale i tak jsou tu hezké záběry a fajn je, že tam mají v podstatě stejná zviřátka jako my tady. Až na ty chameleony, ale třeba se za čas dočkáme. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkný dokument na České televizi zaměřen hodně na místní zvířátka. Oblast je českými turisty míjena. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama